Adventski program u Čavoglavama i Oklaju

- 22. prosinca 2017.

Nadolazeći vikend bit će prepun događanja. Održat će se dva adventa u nama susjednim općinama, prvi je u Čavoglavama, a drugi u Oklaju. Advent u Čavoglavama već četvrtu godinu za redom pripremaju mještani uz pomoć i podršku Marka Perkovića – Thompsona, a pokrenuo ju je bivši župnik fra Ilija Mikulić. Ove godine program je podijeljen na tri dijela, a ovo su nam organizatori kazali o manifestaciji.

– Program će započeti s koncertom klape Donat, klape Kalelarga i profesorom Draženom Habušom na solo trubi. Zamislili smo ovaj susret kao prigodno druženje povodom Božića. – kazao nam je Božo Matić.

Uz koncert klapa koji će se održati večeras u 18 sati, predstavili su nam i program za subotu 23. i nedjelju 26. prosinca. – U našem božićnom šatoru pripremili smo ćevape, kobasice, čaj, pivo i kuhano vino. U subotu 23. prosinca u 16 i 30, koncert u crkvi Hrvatskih mučenika održat će dječji zbor Grdelini. Nakon koncerta će u Betlehemu kojeg su sagradili gospodin Rajko Goreta i njegova supruga Mladenka, biti upriličene žive jaslice. – saznali smo od Josipe Šaran.

Program se nastavlja već dan nakon Božića na blagdan svetog Stjepana prvomučenika. – U utorak 26. prosinca će u 18 sati djed Božićnjak dijeliti darove za djecu, a nakon toga će u 20 sati biti predstava Audicija koju su pripremili glumci amateri iz Čavoglava. Radujemo i pozivamo sve građane iz susjednih gradova i općina da nam se pridruže. – kazala nam je organizatorica Josipa i dodala kako očekuju dobar odaziv – teško je reći hoće li doći veći broj posjetitelja, s obzirom da su to dani kada svi imaju previše obaveza. Svugdje su nekakvi koncerti i nastupi, mi se nadamo i vjerujemo da će doći više ljudi nego prijašnjih godina.

Saznali smo i hoće li Thompson zapjevati za posjetitelje. – Marko svake godine zapjeva u crkvi na koncertu s klapama, a vjerojatno će nastupiti i s djecom no ne bih više rekla o tome, neka to bude iznenađenje. – kazala nam je Josipa Šaran.

Osim u Čavoglavama. adventski program pripremili su i u općini Promina. Pozvali su sve da im se sutra 23. prosinca u ovo čarobno vrijeme adventa, pridruže na obilježavanju Adventa u Oklaju, kao i da osjete kakav je Božićni ugođaj u Promini. Pripremili su radionicu za djecu koja će se održati u domu kulture s početkom u 15 sati, a prigodni program na trgu, uz kuhano vino, kobasice, uštipke, privrte, palačinke i topli čaj započinje u 17 sati. Za najmlađe su pripremili i posebno iznenađenje. Dođite u Oklaj i prepustite se čaroliji blagdana, zamamnih mirisa i radosti Božića.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian