HNS protiv zatvaranja ispostava Državne geodetske uprave u Drnišu i Kninu

- 3. listopada 2014.

Ilustracija

„Vijest o tome kako će se drniški katastar za godinu dana svesti na kontakt točku, šalter u kojem će se, po potrebi, izdavati potvrde starijim građanima, nevičnima internetu, a šestero zaposlenih svakodnevno putovati na posao u novoobnovljeni prostor šibenskog katastra, s pravom je izazvala negodovanje i nezadovoljstvo građana Drniša, pa tako i HNS-ove drniške podružnice”, stoji u priopćenju iz Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Šibensko-kninske županije.

Navodi se kako Grad Drniš s još tri općine, Promina, Unešić i Ružić, koje gravitiraju drniškom katastru time bi ostao bez još jedne institucije važne za život građana i razvoj područja koje se prostire na 843 km2.

„S obzirom na veličinu područja, raštrkanost naselja, te slabu ili nikakvu prometnu povezanost i udaljenost naselja od Šibenika, putovanje u tamošnji katastar, stanovnicima ovog područja je avantura, a nekima i nemoguća misija. Dodamo li tome i činjenicu da se radi o mahom starijem stanovništvu i da putovanje predstavlja dodatni trošak i iziskuje slobodno vrijeme za radno aktivne stanovnike, ne postoji ni jedan razlog koji bi išao u prilog jednoj ovakvoj, prema našem mišljenju, ishitrenoj najavi” ističu iz HNS..

Ujedno se osvrću na istupe drniškog gradonačelnika Josipa Begonje u aktualnom slučaju, te ih drže potpuno neprimjerenim,” jer se putem medija ne rješavaju pitanja koja su važna za život građana i u konačnici znače opstanak Grada Drniša. Ovako važno pitanje zahtijeva komunikaciju i razgovor sa svima koji mogu pridonijeti da se najava o zatvaranju ispostave Državne geodetske uprave ne realizira, prije svega s resornim Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Umjesto toga drniški gradonačelnik najavljuje susret s kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac kako bi zajedno ovu situaciju iskoristili za dnevno politiziranje, umjesto da pokušaju problem riješiti na razini na kojoj je to jedino moguće, a to je resorno ministarstvo”, kaže se u ovom priopćenju i dodaju da se je podružnica HNS-a Grada Drniša obratila za pomoć ministrici graditeljstva i prostornog uređenja Anki Mrak Taritaš koju su upoznali sa svim posljedicama koje bi proizašle, u prvom redu za građane, iz jedne ovakve, štetne odluke.

HNS Šibensko-kninske županije izražava vjeru da će nadležno ministarstvo, uzimajući u obzir sve činjenice donijeti odluku na korist građana Drniša i Knina te kako će državne institucije i dalje ostati dostupan servis, kako svim građanima Hrvatske, tako i građanima Drniša i Knina.

Ujedno ističu kako je ovaj kraj 2010. godine, odlukom tadašnje Vlade i Ministarstva pravosuđa na čelu s HDZ-ovom ministricom Anom Lovrin doživio velik udarac ukidanjem Stalne službe općinskog i prekršajnog suda u Drnišu i njihovim pripajanjem Općinskom sudu u Kninu , stoji u priopćenju što ga potpisuje Vlatka Duilo potpredsjednica županijske organizacije HNS i predsjednica drniške podružnice stranke.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian