Drniška knjižnica prikuplja knjige za poplavljena područja

- 2. listopada 2014.

Ilustracija

Narodna knjižnica Drniš priključila se akciji prikupljanja knjiga pod nazivom „Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama”. Poziva Drnišane da očuvane knjige donose u knjižnicu, koja će ih kasnije distribuirati knjižnicama u Gunji i Račinovcima. Središnji dio akcije odvijat će se narednog tjedna kada se i u Drnišu obilježava Dječji tjednu.

U akciju prikupljanja knjiga uključit će se i djeca iz Dječjeg vrtića Drniš koja će zajedno sa svojim odgojiteljicama donijeti darovane knjige u Narodnu knjižnicu Drniš. Najpotrebniji su lektira za niže i više razrede osnovne škole te referentna literatura, a skupljat će se i ostale knjige za djecu i mladež te slikovnice.

Završetak akcije planiran je u subotu 11. listopada u vremenu od 8 do 12 sati,tada će djeca i svi zainteresirani moći donijeti knjige u Knjižnicu.

Drnišani su posebno senzibilizirani za ovu akciju jer je i naša knjižnica tijekom okupacije Drniša ostala bez svog cjelokupnog fonda knjižnice. Do početka Domovinskog rata imala je 20.000 knjiga koje su sve uništene ili ukradene, a rad je ponovo počela zahvaljujući darovanim knjigama brojnih institucija i građana, kazala je za Radio Drniš Danijela Drezga ravnateljica Narodne knjižnice Drniš :

{play}audio/danijela_drezga_290914.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background