Drniš od danas obilježava Dječji tjedan

- 6. listopada 2014.

Foto: Nino Matić

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” u Drnišu raznim aktivnostima obilježit će se Dječji tjedan ,tradicionalna godišnja akcija posvećena djeci . Obilježavanje Dječjeg tjedna započelo je danas na Međunarodni dan djeteta, prigodnim programom na Poljani otvorila su ga djeca iz Dječjeg vrtića Drniš i Osnovne škole Antuna Mihanovića-Petropoljskog. Niveska Vlajić ravnateljica Dječjeg vrtića tom prigodom je rekla:

{play}audio/niveska_vlaić_1_061014.mp3{/play}

U Drnišu ove godine Dječji tjedan obilježit će se brojim manifestacijama i akcijama u koje su uz potporu Grada Drniša uključene uz Dječji vrtić i drniške škole, Zajednica sportova Grada Drniša te gradske javne ustanove. Saša Kolombo , ravnatelj osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog kazao nam je:

{play}audio/sasa_kolombo_1_061014.mp3{/play}

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost šire javnosti prema ostvarivanju prava i potreba djece, organizirati priredbe i aktivnosti za djecu, pokretati akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u lokalnoj zajednici i šire”, ističu iz Društva Naša djeca pokretača ove manifestacije.

Ravnatelj osnovne škole S. Kolombo o značaju manifestacije ,kazao je :

{play}audio/sasa_kolombo_2_061014.mp3{/play}

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna sutra će u 10 sati najmlađe Drnišane primiti gradonačelnik, za srijedu pripremamo i posebnu radijsku emisiju,a središnjica obilježavanja bit će od četvrtka do nedjelje. Tako u Narodnoj knjižnici Drniš djeca će u četvrtak od 9.30 sati sudjelovat u akciji „Darujmo knjigu -djeca djeci,te projektu „Čitaj mi” ,dok istog dana u 17 sati u glazbenoj školi Krste Odaka priprema se koncert pod nazivom „Djeca upoznaju glazbene instrumente” .U glazbenoj školi će se prikazati i dvije dječje predstave „Kako je miš dobio kućicu” u petak 10. Listopada u 10.30 sati i u nedjelju 12. listopada u 17 sati „Lijepo putovanje Lijepom našom”. Zajednica sportova pak pod nazivom„Odaberi sport” priprema u petak u 11.30 sati prezentaciju sportova u dvorani Osnovne škole . U Narodnoj knjižnici Drnišu subotu 11. listopada od 8 do 12 sati održat će se završnica akcije prikupljanja knjiga za poplavljena područja pod motom „Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama” .

Pozivajući sve da im se pridruže u obilježavanju Dječjeg tjedna do 12. listopada, ravnateljica drniškog dječjeg vrtića Niveska Vlajić poručila je:

{play}audio/niveska_vlaić_2_061014.mp3{/play}

Foto: Nino Matić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background