HNS-ova Vlatka Duilo komentira rezultat izbora (audio)

- 13. rujna 2016.

Narodna koalicija koju je predvodio SDP na drniškom području najuspješnija je bila na području Općine Promina gdje dobila 18,68% glasova.
U Gradu Drnišu za ovu listu izjasnilo se 12,63 % birača, a u Općini Ružić 6,07 % Petropoljaca.

HNS-ovi kandidati na listi Narodne koalicije u 9. izbornoj jedinici bili su Vlatka Duilo sedma na listi i Mile Stojanov trinaesti na listi.

Vlatka Duilo, predsjednica drniške organizacije HNS-a, potpredsjednica županijske organizacijei Središnjeg odbora HNS-a, gostujući danas u našem programu izrazila je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatima ove stranke koja je dobila devet saborskih mandata,od toga dva preferencijalna, što je Duilo i isticala tijekom kampanje:
{play}images/audio2/parlamentarni_duilo_1.mp3{/play}

– ‘Treba priznati da je HDZ jak u IX. izbornoj jedinici koja je i skrojena od uglavnom ruralnih krajeva koja tradicionalno naginje više desno’, kazala je Duilo.
No, zadovoljna je i glasovima koje je ona dobila u cijeloj izbornoj jedinici.
Vlatka Duilo dobila je ukupno 1037 glasova, od toga 285 na drniškom području. Očekivano najviše u Gradu Drnišu, gdje od 477 glasova za Narodnu koaliciju, pojedinačnih 48% ili 229 glasova išlo Vlatki Duilo.

{play}images/audio2/parlamentarni_duilo_2.mp3{/play}

Predsjednica drniškog HNS-a najavljuje kako uskoro kreću s priprema za lokalne izbore. HNS će u Gradu Drnišu imati svoju listu i svog kandidata za gradonačelnika, a još nisu odlučili hoće li samostalno ili u koaliciji. Ona pak priželjkuje da to bude šira koalicija stranka centra što djeluju u Drnišu. Vlatka Duilo:
{play}images/audio2/parlamentarni_duilo_3.mp3{/play}

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian