HGSS Šibenik dobio vrijednu donaciju Autokuće Gašperov i Jadranskog osiguranja

- 25. studenoga 2011.

HGSS stanica Šibenik na poklon je dobila vrijedni uređaj koji će uvelike olakšati i unaprijediti rad stanice. Riječ je o GPS uređaju koji se koristi u potragama i pretragama terena za nestalim osobama. Donacija je to Autokuće Gašperov iz Šibenika vrijedna oko tri tisuće kuna.

Pročelniku GSS-a Stanice Šibenik Antonu Vukičeviću i članu GSS-a Bruni Beškeru vrijedni uređaj uručio je Danijel Škugor, voditelj post prodaje autokuće Gašperov.

Do suradnje je došlo spontano prilikom druženja na Promini kada su drniški GSS-ovci skrenuli pozornost na nedostatak opreme koju GSS-ovci koriste prilikom akcija spašavanja nestalih osoba.

– Riječ je o uređaju koji nam jako pomaže prilikom pretraživanja terena. Uvelike nam olakšava posao ali unatoč ovoj vrijednoj donaciji još uvijek nismo potpuno opremljeni. Više uređaja znači skraćivanje vremena dolaska na teren i brži pronalazak unesrećenih. Naš je proračun skroman stoga se zahvaljujemo donatorima a ujedno pozivam i druge da slijede primjer. Najveći broj naših akcija su potražne koje zahtijevaju elektroničku opremu. Teren nam je ogroman, težak, u brojnim selima žive stariji ljudi, sami, koji odlutaju. GPS aparat nam je u takvim situacijama dragocjen jer unaprjeđuje efikasnost rada, kazao nam je Anton Vukičević, pročelnik GSS-a stanice Šibenik.

Rad šibenskog GSS-a pomoglo je i Jadransko osiguranje podružnica Šibenik koje je GSS-ovcima poklonilo jednogodišnje osiguranje jednog terenskog vozila.gss


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background