Hajdučka priča-Ivana Gudelja predstavljena Drnišanima

- 30. listopada 2014.

Foto: Nino Matić

Splitski novinar i publicist Blaž Duplančić autor knjige „Ivan Gudelj – Hajdučka priča” i nogometaš Ivan Gudelj, predstavili su sinoć ovu knjigu Drnišanima u Glazbenoj školi Krste Odaka.

Skup je otvorio i pozdravio domaćin drniški gradonačelnik Josip Begonja istaknuvši kako mu je izuzetna čast što je Drnišu ukazana prigoda da bude domaćin predstavljanja ove knjige. Prisjetio se kako je u vrijeme njegove mladosti Gudelj bio uzor nogometaša mladima kao što su danas to Modrić i Mandžukić ,te dodao da Gudeljeva životna priča potiče druge da se ne predaju i bore, a posebice je edukativna za mlade .

Blaž Duplančić je u svojoj knjizi obradio kompletnu igračku povijest Ivana Gudelja jednog od naših najzanimljivijih nogometaša, koji je bio kapetan Hajduka i reprezentacije Jugoslavije, s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Francuskoj. Knjiga donosi Gudeljeva sjećanja na najvažnije utakmice Hajduka i reprezentacije iz njegova vremena, kao i potresnu priču o teškom mirenju sa činjenicom da sa 26 godina mora u bolnicu, umjesto u Real Madrid. Gudelj je Duplančiću opisao i brojne dosad nepoznate detalje svoje karijere, tako da knjiga sadrži opis i statistiku nekih od njegovih najvažnijih utakmica. Govori napose o borbi s teškom bolešću, o pobjedi hepatitisa B, o tome odakle je crpio snagu za život i povratak u normalan život.

Ovo nije biografija jednog nogometaša, već jedna velika priča o životnoj i sportskoj drami s uspješnim završetkom, rekao je Blaž Duplančić, dok o ideji da napiše knjigu o Ivanu Gudelju ,za Radio Drniš je kazao :

{play}audio/blaz_duplancic_301014.mp3{/play}

Na kraju se prisutnima obratio i sam Ivan Gudelj kazavši kako snagom vjere i duha i pozitivnim mislima može se izaći na kraj sa svakom životnom nevoljom:

{play}audio/ivan_gudelj_301014.mp3{/play}

Sinoć su posjetiteljima prikazani i video isječci sa izborom najboljih golova i poteza u Gudeljevoj karijeri. U glazbenom dijelu nastupili su klapa Klapa Drniš i gradski pjevački zbor Neuma. Za knjigu”Ivan Gudelj-Hajdučka priča” autor Blaž Duplančić dobio je nagradu za izdavaštvo u 2010. godini od Hrvatskog zbora sportskih novinara.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background