Gradska blagajna u 2012. godini “lakša” za pet milijuna kuna

- 30. prosinca 2011.

proracun_sNa posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša održanoj 22.12., gradski vijećnici jednoglasno i bez rasprave donijeli su Proračun za 2012. godinu.Proračun za 2012. godinu planiran je u iznosu od 23 milijuna 520 tisuća kuna, što je za pet i pol milijuna manje od rebalansa za ovu godinu.

Proračun za narednu godinu sastoji se od prihoda poslovanja od 20.775.000 kuna, prihoda od poreza u iznosu od 11.195.000 kuna, te potpora iz držanog i županijskog proračunu u iznosu od 6.100.000 kuna. Ujedno planirani su i prihodi od zakupa i iznajmljivana imovine, te nefinancijske imovine u iznosu od 420.000 kuna. U proračun za 2012. godinu prenesen je i višak od dva i pol milijuna kuna iz ove godine, a riječ je o namjenskim sredstvima za uređenje središnjeg gradskog trga Poljane.

Rashodi i izdaci proračuna Grada za 2012. godinu planirani su u istom iznosu, a raspoređeni su među ostalim na rashode za rad tajništva, predstavničkih i izvršnih tijela, gradskih upravnih odjela za prostorno planiranje i stambeno komunalnu djelatnost, za gospodarstvo i društvene djelatnosti, kao i izravne proračunske korisnike – Dječji vrtić, Javnu vatrogasnu postrojbu, Pučko otvoreno učilište, Narodnu knjižnicu i Gradski muzej.

Za programe socijalne zaštitite planira se utrošiti milijun i 700 tisuća kuna, te milijun i 275 tisuća kuna za rad udruga građana i ostale tekuće donacije Turističkoj zajednici Grada Drniša, Radio potaji Drniš, Gradskom društvu Crvenog križa i Savjetu mladih. Projekcijom proračuna za razdoblje do 2014. godine , planiran je rast u 2013. godini od 3 posto te 4% za 2014-tu godinu.

Donošenju Proračuna prethodio izjašnjavanje vijećnika o donošenju Programa održavanja komunalne infrastrukture, programu izgradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, te prijedloga socijalnog programa koji će se financirati iz proračunskih sredstva za 2012. godinu.

Usvojen je i Program javnih potreba u športu Grada Drniša, Kulturni program, program nevladinih udruga i udruga proizišlih iz Domovinskog rata za što je u proračunu ukupno predviđeno 770 tisuća kuna, a najviše 460 000 kuna bit će usmjereno na osam športskih klubova i najam športskih dvorana.

Gradsko vijeće usvojilo je i prijedlog Odluke o uključivanju Grada Drniša u provedbeni program izgradnje stanova po programu poticane stanogradnje za što je zanimanje pokazalo više od 30 mladih drniških obitelji.

Donošenjem ove Odluke gradonačelnik je ovlašten da imenuje Povjerenstvo za provođenje postupka za odobravanje zahtjeva za kupnju stanova po POS-ovim povoljnim kreditnim uvjetima, a isto povjerenstvo utvrditi će i kriterije dodjele POS-ovih stanova temeljem javnog natječaja.

Imenovan je i novi Savjet mladih Grada Drniša u koji su imenovani: Jure Ivić, Luciana Stojaković, Iva Jelčić, Antonia Močić i Josip Matić.

Raspravi po točkama dnevnog reda prethodio je aktualni sat u kojem su vijećnici gradskoj upravi postavljali pitanja, a najviše ih se odnosilo na aktualne izmjene Prostornog plana grada i zaštitu okoliša.

Posljednje zajedanje gradskih vijećnika mogli ste pratiti i uz izravni prijenos u programu Radio Drniša.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian