Grad Drniš nominiran za turističku nagradu ‘Best od Europe’

- 6. ožujka 2019.

Grad Drniš nominiran je za turističku nagradu ‘Best od Europe’. Prestižne nagrade za održive destinacije bit će dodijeljene na turističkom sajmu ITB Berlin u Berlinu, koji započinje danas 6. ožujka 2019. godine.

Ocjenjivački sud ocjenjivao je 100 destinacija u 12 organizacija s ciljem identificiranja najboljih uspješnih priča.

Na koncu su u uži izbor ušle  44 destinacije, koje su nominirane u deset kategorija, među kojima je i naš grad.

Drniš je nominiran u podkategoriji „Best of Europe“ u okviru kategorije „Best of Planets“, a riječ je o kategoriji u okviru koje se dodjeljuju nagrade za najbolje zelene destinacije svakog kontinenta, odnosno odredišta koja pokazuju inovacije i odgovornost u održivom razvoju turizma i zaštiti okoliša u različitim dijelovima svijeta.

U toj kategoriji nominirani su :

– Lyngenfiord region, Norway
– Portugal 
– Town of Drniš, Croatia
– Bled, Slovenia

Ovo je jedinstveni događaj posvećen isključivo prepoznavanju inovacija i dobrih praksi u upravljanju turizmom destinacija: otoka, gradova, regija i cijelih zemalja a nagrade su priznanje „zelenim odredištima“ kao destinacijama poželjnim za putovanja i medije.

U Berlinu su prisutni i predstavnici Grada Drniša na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Tomislavom Dželalijom i Ivanom Sučić pročelnicom upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti, a podršku na ovom događanju, Drnišu će dati i veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu gospodin Goran Grlić Radman.

– ‘Ovom nominacijom je još jednom potvrđeno da cijeli drniški kraj ima ogroman turistički i razvojni potencijal, koji uz odgovorno i održivo upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom, te ostalim resursima, postaje prepoznata i poželjna destinacija u Europi, ali i u svijetu,’ priopćeno je iz drniške Gradske uprave.

Foto: Facebook – Green Destination


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian