U jakoj konkurenciji ‘Igre prijestolja’ pobjednici Drniškog krnjevala 2019.

- 2. ožujka 2019.

Maškarana šestorka imena ‘Igre prijestolja’ sa zmajom i Khaleesi u glavnoj ulozi pobjednici u Drniškog krnjevala 2019. godine.

Drugo mjesto osvojili su ‘Mali leteći medvjedići’ iz Osnovne škole Drinovci a treće ‘Dvanaest budala i 13-ta na putu’. Najvažnije ipak je sudjelovati i čuvati tradiciju od zaborava a sudjelovalo je devet ekipa odnosno još i: ‘Safari iz Brištana’, ‘Veseli klaunovi’, ‘Zvončari’, ‘Mexikanci’, ‘Briselski higijeničari’ i  ‘Plesačice’. I svi su bili super. Kreativnosti i originalnosti nije manjkalo ni ove godine.

Uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Drniš maškarana povorka prodefilirala je gradom a središnji program odvijao se na Poljani – predstavljanje skupina i ceremonija presude.

Meštar od maškara Nikola bio je konkretan:
– ‘ Evo vam Krnje stoji skrušen sada. Nije bio takav dok je gradom vlada. Čujte sad ovo, grad nam više isti nije. Iza leđa nam se ovaj Krnje smije. Redom ćemo sada pazit što reći jer je to sad u gradu problem najveći. Muči nas isto besparica jaka nema više za dicu ni jeftinih žvaka.

Kriv je Krnjo planinari mu prijete uzet će nam dom naše milo dijete! A smeća puno, teška zbrka vlada – recite tko je kriv nego njegova vlada. Najveći problem je to šta nam svit ode – to je ono šta nam od svega oči bode! Iza leđa nam vodiš mlade priko grane – a nas to boli ‘ko otvorene rane. Zato ćeš gorit tako mi grada – plamen tvoj svak’ će vidit’ rada.

Potom je obrana kazala:  ‘Nemoj tako Meštre optužba ne stoji – zašto da mali Krnjo zadnje dane broji?

To šta smeća ima nije kriv mali – to ti građanima našim malo kulture fali. To šta ne smiš reći jer svi sve znaju – Google je napravio takvu mišaju. Za besparicu opet ne smiš krivit njega – triba šparat  lovu onda kad treba. I to šta mladi drugdi hoće više – to je zato šta im se u Drnišu loše piše! Nemoj za to krivit Krnju, molim milost grada i odluka neka stupi na snagu odmah sada!

No Meštar je presudio: ‘Obrana je rekla nema riječi više. Postupit ću onako kako ovdje piše. Kriv si šta nema čeljadi u gradu. Kriv si šta nas zdesi u ovome jadu. Svega nam se skupi platit moraš sada. Odluka je to ovog ponosnog grada! A ja sad zovem bljesni munjo – Neka gori na mostu ovaj strašni krnjo!’

Za sve zlo koje se dogodilo u Drnišu zlikovac Krnjo ponovno je platio danak spaljivanjem na Čikolskom mostu.

Velika galerija fotografija nalazi se na Facebook stranici Radio Drniša.

FOTO. Tom Samotnjak


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background