Grad Drniš objavio poziv građanima zainteresiranima za kupnju POS-ovih stanova

- 16. veljače 2012.

Grad Drniš objavio je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje. Za gradnju POS-ovih stanova u Drnišu zemljište i komunalnu infrastrukturu osigurava Grad Drniš a investitor je APN, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Etalonska cijena građenja iznosi 793 eura po metru četvornom, dok ukupna maksimalna cijena može biti tisuću i 109 eura.

Stan je moguće platiti jednokratno ili maksimalno na rok od 31 godine. Veličina stana ovisi o broju članova obitelji. Stan za jednu osobu iznosi 40 metara četvornih, dvočlana obitelj ima pravo na stan od 44 kvadrata, tročlana 55 kvadrata, te dalje redom, prema Pravilniku minimalnih tehničkih uvjeta iz Programa POS-a Vlade Republike Hrvatske.

No ukoliko tijekom javnog natječaja za veće stanove ne bude interesa obitelji sa više članova tada postoji mogućnost i za kupnju stana veće kvadrature bez obzira na brojnost obitelji. Članovi obitelji smatraju se bračni partner, potomak, roditelj, ili osobe koje je podnositelj zahtjeva dužan uzdržavati. Pravo na sudjelovanje u POS-u imaju hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj s tim da on i članovi njegove obitelji u vlasništvu nemaju nikakvu nekretninu.

Osnovni preduvjet je kreditna sposobnost zainteresiranih za kupnju POS-ovog stana.

Bankovni kredit kupcu određuje poslovna banka u skladu sa uvjetima o poslovnoj suradnji sklopljenoj između APN-a i poslovne banke koja financijski prati gradnju stanova iz Programa POS-a na području Grada Drniša.

Određen je i red prvenstva na temelju bodovanja poput sudjelovanja u Domovinskom ratu, stupnja invalidnosti, školske spreme, životne dobi, broju članova obitelji i slično.

Bodovi se zbrajaju i na temelju njih utvrđuje se Lista prvenstva. Zahtjev za utvrđivanje Liste reda prvenstva podnosi se na posebnom obrascu koji se može dobiti u pisarnici Grada Drniša ili na web stranici drnis.hr

Bodovanje i utvrđivanje liste obavit će posebno Povjerenstvo.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana počevši od ove subote 18. veljače kada će Javni poziv biti objavljen u dnevnom tisku.

Detaljne informacije mogu se dobiti na broj telefona 88 88 33.

pos


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian