Započeli izbori unutar drniškog HDZ-a

- 20. veljače 2012.

hdzUnutarstranački izbori započeli su i u okviru drniškog HDZ-a koji ima 15 temeljnih ogranaka.

Proteklog vikenda izabrani su predsjednici za temeljne ogranke Žitnića i Velušića. U Žitniću za predsjednika je izabran Mile Mujan koji je i ranije obnašao tu dužnost dok za predsjednicu HDZ-a u Velušiću izabrana je Mladenka Buha.

Izbori se nastavljaju i naredni vikend i to za temeljne ogranke Pokrovnika, Sedramića i Radonića 2. Zadnji na rasporedu su Miljevci 11. ožujka a nakon toga održat će se Izborna skupština gradske organizacije HDZ-a Grada Drniša koju čini 130 izaslanika.

Novo vodstvo birat će 21 član aktualnog gradskog odbora, 3 člana nadzornog odbora, 5 članova gradskog odbora mladeži drniškog HDZ-a, jedan član središnjeg odbora, te stotinu izabranih kroz temeljne ogranke jer je utvrđeno da na svakog devetog člana po ogranku ide jedan izaslanik.

Drniški HDZ sveukupno ima 905 članova, odnosno najveća je to stranka na području Grada Drniša. Za sada nije službeno poznato hoće li aktualni predsjednik Josip Begonja, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša ponovno se kandidirati za šefa gradskog ogranka te stranke kao ni to hoće li biti i drugih kandidata.  Josip Begonja na čelu je stranke u Drnišu tek jedan mandat.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian