Fešta kralja pršuta danas i sutra u Drnišu!

- 23. kolovoza 2019.

Šesti po redu Međunarodni festival pršuta u Drnišu, na kojem sudjeluje dvadesetak najboljih proizvođača pršuta iz Hrvatske, te gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, održava se danas i sutra u našem gradu, na Poljani.

Uz pršute, posjetitelji će moći kušati i izravno od proizvođača kupiti i pečenicu, pancetu, sir, vino, med, rakije i druge domaće proizvode. A uz vrhunsku domaću gastronomiju, dvodnevni festival donosi i pregršt kulturnih i zabavnih događaja.

Novost ove godine je što će se festival održavati samo u popodnevnim odnosno večernjim satima.

Svečano otvorenje je večeras u 19 sati uz izravan prijenos u programu Radio Drniša.

Nakon pozdravnih govora, festival će biti otvoren revijalnim natjecanjem uzvanica u rezanju pršuta. Slijedi dodjela nagrada najboljim proizvođačima i proglašenje najboljih, a ove godine imamo i šampiona.

Djeca će se zabaviti izrađujući predmete od drveta s majstorom Ivanom Mlađom Tomićem. Obrtnička komora Šibensko – kninske županije počastit će posjetitelje specijalitetima od domaćih namirnica.
Kulturno stvaralaštvo drniškog kraja predstavit će Gradski pjevački zbor Neuma, pjesnik Frane Bilić, tamburaški sastav „Krsto Odak“ i klapa Drniš.
Zabavni dio programa zaokružit će klapa Kampanel nastupom od 22 sata do ponoći.

Sutra, drugi dan festivala donosi novo uživanje u gastronomiji i izvrstan glazbeni program. Za dječju zabavu pobrinut će se JU NP Krka sa svojim edukativnim radionicama.
Udruženje obrtnika Kaštela kuhati će jelo za posjetitelje.

Za dobro raspoloženje pobrinut će se Gradski puhački orkestar Drniš, Kulturno umjetnička udruga Miljevci i vrhunski drniški glazbenici okupljeni u sastav prigodnog imena – The Smoked Ham.
Vrhunac zabavnog programa bit će nastup klape Iskon, čiji će hitovi odzvanjati Poljanom do ponoći, nakon čega će festival biti zatvoren uz vatromet.

Oba dana organizira se i turističko razgledanje grada uz stručnu pratnju vodiča.

Znate li koliko Meštrovićevih djela možete vidjeti na drniškim ulicama? Znate li gdje se nalazi jedini sačuvani minaret u Dalmaciji, kao i džamija “skrivena” u katoličkoj crkvi? Znate li gdje se danas nalazi sat koji je u 16. stoljeću krasio drnišku “sahat kulu”? Ako želite saznati najzanimljivije priče iz povijesti Drniša, pridružite se besplatnim turama u petak i subotu od 18 sati.

Ako pak želite organizirati razgledavanje za sebe, svoje prijatelje i grupu, nazovite TZ Grada Drniša i dogovorite termin koji Vama odgovara:
> Josipa Petrina (HR / FRA) 098 644 782
> Josipa Prpa (HR / ENG) 095 804 8261

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian