DVD Ružić dobio novu vatrogasnu cisternu

- 6. svibnja 2011.

Šibensko kninski župan Goran Pauk danas je ispred zgrade Općine Ružić u Gradcu načelniku Općine Josipu Sučiću uručio vatrogasnu cisternu za tamošnji DVD. Nova cisterna osim što će služiti u protupožarne svrhe u potpunosti će zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva za pitkom vodom u naseljima Gornji Moseć i Mirlović Polje koja još uvijek, na žalost, nemaju vodu. Uz petropoljske gasitelje primopredaji je nazočio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko kninske Darko Dukić, tajnik Robert Žaja, te Ivo Bilić zapovjednik JVP Drniš.

 

Župan Goran Pauk prilikom primopredaje vozila izrazio je zadovoljstvo radom DVD-a Ružić koji je osnovan prije nešto više od godinu dana, kada im je uručeno i navalno vozilo,
– Višenamjenska cisterna koju smo danas uručili vrijedna je 470 tisuća kuna od čega je Općina Ružić sudjelovala sa 95 tisuća kuna a ostalo su sredstva Vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije, kazao je župan Pauk.

Načelnik Sučić potom je vozilo na upravljanje predao zapovjedniku DVD-a Općine Ružić Jošku Čuli koji je kazao kako je 8 članova DVD-a Ružić nedavno prošlo osposobljavanje u Drnišu dok je 25 članova istu edukaciju prošlo još prošle godine.
– Nadamo se uskoro početku izgradnje Vatrogasnog doma u Kljacima koji nam je neophodan za normalno funkcioniranje, kazao je Čule, zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici na pomoći ukazanoj petropoljskom DVD-u.

Zapovjednik Darko Dukić kazao je kako su vatrogasci diljem županije spremni za predstojeću sezonu

 tim više jer od početka ove godine imaju pune ruke posla zbog požara otvorenog prostora. U pet mjeseci imali su 680 intervencija što je 70 posto više od cjelokupne prošle godine.
– Spremni smo konstantno. Uvježbavanjem, osposobljavanjem članova i osnivanjem novih postrojbi. Imamo tri javne postrojbe, Šibenik, Drniš i Knin,  te 23 DVD-a sa 450 operativnih vatrogasaca. Početkom svibnja osnovan je županijski Operativni centar do sada je to obavljao Operativni centar Javne postrojbe Šibenik. Novi centar radi u sklopu centra 112 i sve žurne službe se aktiviraju samo jednim pozivom, naglasio je Dukić.

vozilo-ruzic-1

vozilo-ruzic-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background