‘Drniška pivovara’ graditi će se u Čaporicama

- 6. srpnja 2016.

Nakon neuspjelog pronalaska odgovarajućeg terena na drniškom području ‘Drniška pivovara’ d.o.o. i 25 novih radnih mjesta otišli su u Zonu Čaporice Grada Trilja.

Kako neslužbeno doznajemo investitor je prvenstveno bio zainteresiran pivovaru otvoriti na području Grada Drniša ali nisu uspjeli pronaći odgovarajuću parcelu u vlasništvu Grada Drniša, ni u jednoj drniškoj poslovnoj zoni. Pa čak ni privatnu.

Nakon provedenog javnog natječaja, danas je potpisan kupo-prodajni ugovor u zoni “Čaporice-zapad” vrijedan 146.947 kuna a površine 4.657 kvadrata.

Ugovor je u ime Grada Trilja potpisao gradonačelnik Ivan Šipić (HDZ), te se o tome pohvalio i na društvenoj mreži Facebook dok u ime ‘Drniške pivovare’ ugovor je potpisao Miran Cota, direktor.

Kako tvrdi gradonačelnik Trilja Ivan Šipić objekt će biti izgrađen u roku od dvije godine a sa sobom donosi i 25 novih radnih mjesta.

U tom slučaju za dvije godine imati ćemo – DRNIŠKO PIVO iz Trilja!

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja tvrdi da su netočni navodi da Grad nema raspoloživih infrastrukturno opremljenih zemljišta jer odgovarajućih parcela ima u Poslovnoj zoni Radonić ali investitor nije bio zainteresiran za tu lokaciju, gdje je cijena zemljišta i niža nego u zoni u Trilju. 

Što se Drniša tiče i tu ima raspoloživih terena ali cijenu metra četvornog određuje Državna agencija za upravljanje državnom imovinom. 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian