Šesto tisuća kuna za komunalne projekte na drniškom području

- 5. srpnja 2016.

Tehnički ministar graditeljstva Lovro Kuščević u Šibeniku je sa predstavnicima izvršne vlasti u Šibensko kninskoj županiji potpisao Ugovore o sufinanciranju projekata namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva za 2016. godinu.

Na javni poziv Ministarstva za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama koji je objavljen u svibnju stiglo je preko 700 zahtjeva gradova i općina od čega su za sufinanciranje odobrena ukupno 232 projekta.

Među njima su i projekti Grada Drniša te općina Promina, Ružić i Unešić.

Grad Drniš dobio je 150 tisuća kuna za pojačano održavanje seoske nerazvrstane ceste u Lišnjaku prema groblju sv. Ilije, te 25 tisuća kuna za sufinanciranje projektne dokumentacije za uređenje odnosno natkrivanje tržnice u Drnišu.

Modernizaciju javne rasvjete u Oklaju ministarstvo graditeljstva sufinancirati će sa 150 tisuća kuna, uređenje nogostupa unutar groblja Župe Gradac sa 130 tisuća kuna, uređenje mreže nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić sa 150 tisuća kuna.

– ‘Novac koji je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo za sufinanciranje komunalnih projekata u gradovima i općinama dokazuje da načelnici i gradonačelnici nisu nikakvi lokalni šerifi, nego ljudi koji se na najbolji način brinu o razvoju svojih sredina. Možda se nekome ovo čine mali projekti, no riječ je o zahvatima u prostoru koji pridonose razvoju lokalnih sredina. Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko i najmanje mjesto u zemlji’, kazao je ministar Lovro Kuščević u Šibeniku.

Ministarstvo je za 15 projekata gradova i općina u našoj županiji odobrilo sufinanciranje u iznosu dva milijuna kuna, od četiri koliko su projekti ukupno vrijedni.

Gradonačelnik Josip Begonja i ministar Lovro Kuščević


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian