Osnovano Društvo Naša djeca Drniš

- 6. srpnja 2016.

Održana je Osnivačka skupština Društva Naša djeca Drniš s ciljem podrške djeci u aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici, potičući lokalne zajednice, ustanove i institucije na zaštitu i skrb o djeci prema načelu najboljeg interesa za dijete u skladu sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta.

21 član novoosnovane Udruge za predsjednicu je većinom glasova izabrao učiteljicu Sandru Goretu, za potpredsjednicu ravnateljicu Narodne knjižnice Drniš Danijelu Drezgu a za tajnicu Anu Marin.
Također, izabran je Izvršni odbor u sastavu: Marija Vukušić, Josipa Petrina, Živana Radić, Anita Cota, Ankica Slavica, Tomislav Ožegović, Vinka Badžim i Katarina Drezga, te nadzorni odbor kojeg čine Ivana Sučić, Tina Bačić i Josipa Drezga.

Jednoglasno su usvojeni i Program rada i Financijski plan za razdoblje od srpnja – prosinca 2016. godine

Novoizabrana predsjednica Sandra Goreta nakon izbora nam je kazala:
{play}images/audio2/sandra_goreta_web.mp3.mp3{/play}

Društvo Naša djeca Drniš je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece.
Drniška organizacija bit će dio Saveza društva Naša djeca Hrvatske a koje je zajedno sa Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju 1999. godine pokrenulo Akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”.
Gradsko vijeće Grada Drniša u prosincu 2013. godine donijelo je odluku o pokretanju akcije Grad Drniš – prijatelj djece a prestižna titula očekuje se ove godine nakon što je ostvaren niz preduvjeta. Imenovan je i Koordinacijski odbor kojeg su činili predstavnici grada, škole, vrtića, policije, knjižnice i drugih institucija.
Trenutno je u akciju u Hrvatskoj uključeno 100 gradova i općina, a počasni naziv je dostiglo 44 gradova i općina, s trendom rasta.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian