Drnišani će uskoro dobiti reprezentativnu kino-kazališnu dvoranu

- 21. rujna 2016.

Foto: Anita Vukušić

Djelatnici drniške tvrtke Kameni zid d.o.o. upravo privode kraju završne radove na uređenju polivalentne kino-kazališne dvorane u sklopu Doma kulture u Drnišu. Radovi su započeli krajem kolovoza i biti će okončani narednog tjedna, odnosno do početka listopada kako je i planirano. To znači da će ova reprezentativna dvorana na kojoj nam mogu pozavidjeti i mnogi veći gradovi, konačno biti u funkciji.

U ovoj završnoj fazi uređenja dvorane postavljeno je scensko ozvučenje i rasvjeta, osposobljen sistem grijanja, uređene garderobe i sanitarni čvorovi za izvođače, pristup ulazu u Dom kulture, te obavljen značajan dio elektro- i drugih obrtničkih radova. Kako projektom izgradnje drniškog Doma kulture nije bio predviđen pristup dvorani prilagođen osobama s invaliditetom, ovim radovima to je popravljeno te ujedno uređen i poseban sanitarni čvor kojemu mogu pristupiti i osobe s invalidskim kolicima.

Vrijednost ovih radova je 954.000 kuna s PDV. Ukupno s nadzorom koji obavlja također domaća tvrtka „Dizajn-ing” nešto više od milijun kuna.

Sredstva je u iznosu od 800.000 kuna osiguralo Ministarstvo kulture, dok Grad Drniš radove sufinancira s 250.000 kuna.

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian