Drniš je još jednom bio raspjevani grad

- 4. lipnja 2014.

Glazbeno scenski spektakl ‘Mikrofon je Vaš! Na igralište za male sportove na Podvornici privukao je brojne Drnišane koji su došli bodriti nastupe 14 natjecatelja, uglavnom djece koji su odabrani na audiciji među 60 tak prijavljenih. Tako nakon više od 20 godina zahvaljujući portalu DrnišNEWS pjevači amateri imali su priliku nastupiti pred sugrađanima.

Foto: Iva Jelčić

A najbolja je bila Krešimira Topić za izvedbu pjesme „Malo mi za sriću triba” po ocjeni publike ali i tročlanog ocjenjivačkog suda u kojem su bili : Jelena Prpa, Dasenka Skelin i Živana Radić. Drugo mjesto pripalo je Antoneli Bilić koja je pjevala pjesmu ‘Minut srca tvog’. Obje su ispred Međunarodnog festivala “Zlatni mikrofon Šibenika” za nagradu dobile i mogućnost snimanje pjesme u studiju. Trećeplasirane su Marijeta Ćevid i Ana Begonja , dok najbolji scenski nastup imao je Frane Vrbatovića. Najboljima za trajnu nagradu pripao je „Kameni mikrofon” rad Domaće radinosti Milanke Pranić iz Drniša.

Manifestacija je iskorištena i za dodjelu nagrade za „Osobu godine”. Pripala je Milki Tomić ,a nagradu je uručio gradonačelnik Josip Begonja koja je na anketi postavljenoj na portalu DrnišNEWS -a osvojila najviše glasova. Redakcija ovog portala biranje “Osobe godine” pokrenula je u veljači ove godine, a bilo je 20-tak osoba.

Nagrada “Osoba godine” Milka Tomić dodijeljena je kao priznanje za posebna dostignuća i doprinos od posebnog značenja za razvoj i ugled Drniša. M.Tomić do umirovljenja prošle godine bila je nastavnica i zadnjih godina ravnateljica u Osnovnoj glazbenoj školi Krste Odaka, te već 30 godina uspješno vodi najtrofejniji drniški orkestar -Tamburaški orkestar Krsto Odak kroz koji je prošlo više od 350 mladih Drnišana. Za svoj rad višestruko je nagrađivana.

Višesatni program vodili su voditelji stasali u Radio Drnišu Marica Labor i Marko Šiklić.

Foto: Iva Jelčić

Foto: Iva Jelčić

Foto: Iva Jelčić

Foto: Iva Jelčić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background