Drniš bilježi dobre turističke rezultate

- 27. srpnja 2018.

Turistička sezona u punom je zamahu, a u našoj županiji broj turista je u porastu. Kraj srpnja je na vratima, a iz Turističke zajednice Šibensko- kninske županije zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Direktorica županijske turističke zajednice, Željana Šikić kazala nam je kako je zadovoljna ostvarenim rezultatima za prvu polovicu 2018. godine.

-Ako ćemo razgovarati do današnjeg datuma u odnosu na prošlu godinu  znači za evo skoro prvih sedam mjeseci mi smo u povećanju u dolascima nekih 3,18% i u noćenjima 3,21%.

Srpanj 2018. nije donio baš dobre rezultate na nacionalnoj razini, a ista priča prati i našu županiju. No ne radi se o drastičnom padu brojki.

-Kada govorimo samo o ovih 25 dana sedmog mjeseca onda smo sukladno sad već aktualnoj priči o padu, nešto sitno evo 1,5% u padu u noćenjima. Što smatram nije tako alarmantno. Upravo jutros pregledavajući izvještaje i za ostali dio Hrvatske vidim da je tako nekako i na nacionalnoj razini.

Doznajemo i kakvo je stanje u Dalmatinskoj zagori.

-Sad tu konkretno gledamo podatke, Knin smo nešto sitno u padu, Drniš čak 30% u povećanju u noćenjima. Doduše moram napomenuti da se tu radi o malim brojkama pa tu i mali pomaci znače velike postotke.

Drniš bilježi jako dobre rezultate za prvu polovicu 2018. godine, a direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Željana Šikić kazala nam je o kojim se brojkama radi.

-Prošle godine 6745 noćenja do današnjeg dana, a ove godine 8851. To je znači 2000 noćenja što uistinu nije malo.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian