Drniška Gradina ponovno na meti vandala

- 18. siječnja 2011.

Nakon što je Radio Drniš u ponedjeljak izvijestio direktoricu Turističke zajednice Grada Drniša Anu Lokas i komunalnog redara Ivicu Pamukovića, da se drniška Gradina ponovno našla na meti vandala Lokas je slučaj prijavila policiji. Iz Policijske uprave Šibensko kninske danas je potvrđeno kako je u razdoblju od 13. do 17. siječnja nepoznati počinitelj na reflektorima koji osvjetljavaju kulu na Gradini razbio stakla i žarulje, a nastala šteta će se naknadno utvrditi. Time je potvrđena informacija redakcije Radio Drniša da je netko tijekom vikenda razbio tri nova rasvjetna tijela postavljena nedavno uz spomenik kulture po kojemu je Drniš prepoznatljiv.

Podsjećamo kako je prije mjesec dana sveukupno postavljeno 14 rasvjetnih tijela, devet oko vanjskih zidova te pet unutar kule, u rasvjetu koja će Gradinu po prvi puta osvjetljavati tijekom cijele godine uloženo je oko 30 tisuća kuna.

Projekt je realizirala Turistička zajednica Grada Drniša. U uređenje Gradine u proteklom razdoblju uloženo je oko 100 tisuća kuna. Postavljene su dvojezične turističke info-ploče, pet novih klupa za sjedenje te koševa za otpatke. Popravljen je i dio zidina.

Na žalost Gradina se kontinuirano devastira, dosadašnje iskustvo govori da vandali unište sve što bude popravljeno.

gradina_osvjetljenje_radio_1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian