Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

- 10. siječnja 2019.

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu održana je danas završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića”. Konferenciji su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka,njegove suradnikei ravnatelja škole Ivana Zeljka, nazočili gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici JU Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

– ‘Šibensko – kninska županija sufinancirala je energetske obnove tri škole kojima smo osnivači: OŠ Kistanje, SŠ Ivana Meštrovića Drniš i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Županija je u sufinanciranju sudjelovala s iznosom od 25 posto, dok je 40 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj a 35 posto iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na lokalnoj i regionalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU’, istaknuo je župan Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Projekt, započet u kolovozu 2017. godine, pripremila je i provela Srednja škola Ivana Meštrovića u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije koja je ujedno sudjelovala i u njegovoj provedbi.

Uspješnim dovršetkom projekta škola je dobila zamijenjene fasadne zatvore, postavljeni su novi toplinski oblozi vanjskih zidova, pojačani su toplinski oblozi ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije čime su ostvarene energetske uštede, smanjenje emisije CO2 od preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A+.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.972.141,03 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 797.043,43 kn, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini 668.294,68 kn, dok preostalih 506.802,92 kn sufinancira Šibensko-kninska županija.

– ‘Zahvaljujem se Šibensko kninskoj županiji koja je našu školu odbarala za postupak energetske obnove te našim partnerima iz RRA Šibensko kninske županije. Negdje 2016. godine smo počeli razmišljati o energetskoj obnovi a nakon godinu dana smo i potpisali ugovor, u kolovozu 2017. godine. U veljači 2018. godine krenuli smo sa radovima. Postigli smo puno, ne samo na izgledu zgrade nego očekujemo značajne financijske uštede na računima. Nakon što smo prije par godina uveli i grijanje na bio masu, sa ovom energetskom obnovom dobili smo zaokruženu priču’, kazao je ravnatelj Ivan Zeljko.

– ‘Hvale vrijedan projekt sa ekonomskog aspekta i područja energetske obnove. Ovakav projket proveo je i naš gradski vrtić, i uštede se već vide i osjete, a i niz stambenih zgrada u Drnišu već je prošao energetsku obnovu dok neke upravo rješavaju papire. Zahvaljujem svima koji su pridonijeli da s ovaj projekt provede u Gradu Drnišu’, kazao je gradonačelnik Josip Begonja.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background