TZ Drniš provela projekt ‘Kulturno turistička ruta Grada Drniša’

- 9. siječnja 2019.

Turistička zajednica Grada Drniša u suradnji s Gradom Drnišom i Gradskim muzejom Drniš uspješno je završila provedbu projekta, „Kulturno-turistička ruta Grada Drniša“. Četrnaest lokacija duž kružne gradske kulturno-turističke rute opremljeno je novim interpretacijskim pločama na kojima je primijenjen i novi vizualni identitet kulturne baštine Grada Drniša.

Uz detaljan opis na hrvatskom i engleskom jeziku, na pločama je dan i pregled ostalih točaka interesa pozicioniranih duž rute. Iako je fontana Vrelo života u gradskom parku najčešće izabrano polazište, rutu je moguće obići polazeći od bilo koje točke ili se odlučiti na određenu dionicu. Namjera je ovako osmišljenim pregledom rute turistima približiti i potaknuti ih na otkrivanje povijesne i kulturne baštine grada te upotpuniti njihov doživljaj.

Kulturno-turistička ruta spaja 14 točaka interesa među kojima su šest Meštrovićevih javnih spomenika, Gradski muzej Drniš u kojem je izložena i zbirka Meštrovićevih djela, četiri crkve, srednjovjekovna utvrda Gradina s vidikovcem, osmanski minaret i Stara mlinica, a ujedno ruta prolazi i duž šetnice uz zaštićeni krajobraz kanjona rijeke Čikole.

Novom interpretacijskom pločom opremljen je i vidikovac-odmorište Moseć na kojem turisti rado zastanu privučeni panoramom Drniša. Osim što s vidikovca grad mogu oku približiti objektivom panoramskog teleskopa, sada iz sadržaja ploče mogu o njemu saznati i brojne zanimljivosti.

Projekt ukupne vrijednosti 38.786,25 sufinancirali su Hrvatska turistička zajednica s 20.000,00 kuna odobrenih temeljem natječaja za financiranje projekata na turistički nerazvijenim područjima te Grad Drniš s 5.000,00 kuna – priopćeno je iz TZ Grada Drniša.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background