Dogradonačelnica Drniša Vlatka Duilo: MHDZ-a obmanjuje javnost

- 11. prosinca 2012.

Otvoreno pismo Mladeži drniškog HDZ-a upućeno prošlog tjedna izvršnoj vlast Grada Drniša putem medija, a kojim tvrde da je dodjeljivanje stipendija studentima netransparentno, nije ništa drugo nego pokušaj manipuliranja javnosti, neargumentiranim izvrtanjem činjenica i iznošenjem dezinformacija s ciljem prikupljanja jeftinih političkih bodova, stoji u današnjem priopćenju za javnost zamjenice gradonačelnika Drniša Vlatke Duilo.

Reagirajući na priopćenje HDZ-ove mladeži dogradonačelnica Duilo navodi kako su kriteriji za dodjelu stipendija drniškim studentima jasno određeni kroz Socijalni program Grada Drniša a kojeg ne odnosi izvršna vlast već predstavničko tijelo odnosno Gradsko vijeće Drniša u kojemu većinu čini HDZ.

Duilo ističe, sve radnje vezane za dodjelu studentskih potpora objavljene su na oglasnoj ploči Grada Drniša, na Radio postaji Drniš kao i na službenim internetskim stranicama Grada Drniša stoga su navodi Mladeži HDZ-a o netransparentnosti u najmanju ruku čudni, tim više što se zna da je predsjednik mladeži HDZ-a Jure Ivić, ujedno i predsjednik Savjeta mladih Grada Drniša a koji je nazočio sjednici Gradskog vijeća kada se donosio Socijalni program u prosincu prošle godine, te koji uopće nije uzeo učešće u raspravi vezanoj uz temu studentskih potpora, naglašava dogradonačelnica Duilo.

Duilo je ujedno istaknula kako bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali mladih ljudi, od njih očekuje da se bore za svoja prava i zalažu za podizanje kvalitete života mladih u Drnišu ali na mjestu na kojem se to radi, a to je gradski parlament odnosno Gradsko vijeće.

Što se tiče upitnih kriterija Duilo odgovara da se u Drnišu provodi praksa kao i u ostalim gradovima u Hrvatskoj, pa se tako studentima prve godine studija ne dodjeljuje stipendija jer iskustvo ukazuje na to da dio njih odustaje od studiranja nakon prvog semestra. Dodaje i kako je potvrda o državljanstvu nepotrebna dokumentacija jer se u natječaju traži dokaz o prebivalištu a Zakon o prebivalištu kaže da na području Republike Hrvatske prebivalište mogu imati samo državljani.
Što se tiče kriterija prosjeka ocjena, prosjek od 4.2 za darovite studente je sasvim korektan, ističe Duilo i napominje da pravo natjecanja imaju studenti sa prosjekom od 4.2 i više, te je primjerice ove godine zadnji na rang listi darovitih studenata bila studentica sa prosjekom ocjena 4,5.

Drnis---Grb


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian