Dječji vrtić Drniš od ponedjeljka 16. ožujka, zbog korona virusa, ograničava broj polaznika

- 13. ožujka 2020.

Dječji vrtić Drniš od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine mogu pohađati samo ona djeca kojima su oba roditelja zaposlena, rade u istoj smjeni i  nemaju nikakvo drugo rješenje za privremeno čuvanje svoje djece, odlučeno je danas  poslijepodne na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Drniša, na kojoj su donesene odluke u skladu sa preporukama nacionalnog i županijskog stožera.

Za dva tjedna koliko je za sada mjera na snazi roditelji će dobiti umanjenu cijenu vrtića, kazao nam je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Ujedno se sa javnošću ograničava rad Gradske uprave Grada Drniša, samo na petak, u vremenu od 09 do 12 sati.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja:

 

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija je kazao:

 

I javna komunalna društva RAD d.o.o. i Gradska čistoća Drniš d.o.o., ograničila su poslovanje sa javnošću i uvela posebne mjere.

Sva javna, sportska i kulturna događanja s više od 100 sudionika zabranjena su do daljnjeg na području cijele Šibensko-kninske županije, a izdana je i preporuka da se odgode sve vrste javnog okupljanja ako se očekuje i manji broj sudionika, izvijestili su u petak popodne iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ako se organizatori ipak odluče na manja okupljanja, morati će zadovoljiti sve stroge higijenske uvjete organizacije i preuzimaju svu odgovornost za sigurnost i zdravlje sudionika.

Dakle, moraju osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasne upute sudionicima da se suzdrže rukovanja, ljubljenja, grljenja i svih vidova bližih socijalnih kontakta. Moraju jasno istaknuti i upute postupanja, to jest plakate o koronavirusu.

Potrebno je i tražiti suglasnost Stožera o organizaciji događanja.

Do sada su četiri osobe s našeg područja testirane zbog sumnje na zarazu koronavirusom i sva četiri nalaza su negativna, izvijestili su iz Stožera.

Kako bi socijalne kontakte sveli na minimum, Stožer civilne zaštite preporuča građanima naše županije da, ako je to moguće, sve usluge u javno-pravnim tijelima ostvare putem elektroničke pošte ili telefonom.

Svi stožeri civilne zaštite na području naše županije stavljeni su u stanje pripravnosti.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian