Preporuke Stožera civilne zaštite Grada Drniša u svezi s mjerama zaštite od koronavirusa

- 12. ožujka 2020.

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Drniša, u proširenom sastavu a na temu aktualne problematike zbog koronavirusa.

Zaključci gradskog stožera temelje se na odlukama županijskog stožera a koji preporuča  svim organizatorima bilo kakvih javnih, sportskih, kulturnih ili drugih okupljanja da ih odgode na neodređeno vrijeme, vodeći se logikom da što se manje događanja realizira to će biti i manji rizik od potencijalnog inficiranja.

S tim u svezi otkazane su i ‘Večeri pasionske’ baštine u Drnišu, a svi ostali organizatori događanja prije bilo kakvog javnog okupljanja upućuju se da izvrše prijave na mail adresu stozer.civilne.zastite@skz.hr otvoren za tu namjenu.

Na temelju te prijave epidemiolozi će dati smjernice koliko je potencijalno opasno da se isto održi odnosno izdati će smjernice za sigurno održavanje.

Procjena je naime, da je takve skupove kao što su koncerti ili utakmice vrlo teško kontrolirati u smislu otkud dolaze osobe koje na njima sudjeluju, gdje su se kretale i s kim su imale kontakt. Oni koji smatraju da mogu održati javno okupljanje bilo kakve kategorije, dužni su osigurati najviše higijenske standarde.

PREPORUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA DRNIŠA:
Preporuka Stožera civilne zaštite Grada Drniša

Razgovor sa gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom nakon održane sjednice Stožera civilne zaštite Grada Drniša:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background