Devet mladih Drnišana Grad Drniš prima na stručno osposobljavanje

- 19. travnja 2011.

trazim_posaoNa natječaj Grada Drniša koji je prošlog tjedna proveden u okviru mjere Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa javilo se devet mladih osoba sa drniškog područja i svih devet bit će primljeno.

Drniška Gradska uprava u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje raspisala je natječaj za 11 osoba dok je u registru Zavoda ukupno 13 osoba koje udovoljavaju uvjetima natječaja.

Riječ je o mjeri koja je sastavni dio Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja.
Od devet osoba koje će godinu dana raditi u drniškoj gradskoj upravi ali bez zasnivanja radnog odnosa, dvije su osobe diplomirani pravnici, 4 osobe su diplomirani ekonomisti, dvije osobe su ekonomisti, dok jedna osoba ima završenu višu građevinsku školu.   Cilj mjere Vlade Republike Hrvatske je mladim a nezaposlenim osobama bez radnog iskustva i staža,  kroz stručno osposobljavanje, osigurati ulazak na tržište rada. Tako se mladima namjerava omogućiti stjecanje radnog iskustva što im uvelike otežava pristup prvom zaposlenju, te polaganje stručnih i majstorskih ispita. Osposobljavanje će se financirati godinu dana sa 1.600 kuna mjesečno. U okviru ove mjere zahvaljujući suradnji Zavoda i Grada tri osobe već su u programu od početka ove godine a Grad je napravio i određeni iskorak odlučivši primiti i mlade osobe koje imaju nešto malo radnog staža evidentirano u radnim knjižicama s tim da im u tom slučaju zdravstveno osiguranje pokriva sam Grad umjesto Zavoda za zapošljavanje. Samo se jedan takva osoba prijavila na natječaj i bit će primljena na stručno osposobljavanje.

Iz Gradske uprave doznajemo da bi devetoro mladih trebalo početi “raditi” kroz mjesec dana.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background