Besplatna marenda u OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš

- 1. kolovoza 2018.

Učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš i ove godine mogu ostvariti pravo na besplatnu školsku marendu. Riječ je o projektu „Obrok taj svima daj II.“ koji će biti ostvaren sredstvima europske unije, a provest će ga Šibensko-kninska županija kao osnivač škole.

Ravnatelj škole Saša Kolombo kazao je više o samom projektu.

-Sve škole naše županije u suradnji s osnivačem i ove godine apliciraju na projekt besplatne marende koji se zove “Obrok taj svima daj II.”. O ovome su obaviještene općine u kojima naši učenici pohađaju škole, to je Drniš, to je Ružić, to je Promina.

Besplatna školska marenda bit će organizirana po cijeni od 5,47 kn. Ravnatelj nam je pojasnio što ta cijena obuhvaća.

-Radi se o cijeni od 5,47 kn kao što je bilo i lani. To je dnevna cijena jedne marende po učeniku, vrijednost marende koju će učenik taj dan dobiti odnosno konzumirati. Kao i lani vidjet ćemo tko od dobavljača nudi najbolji proizvod za tu cijenu.

Ističe kako ove godine puno veći broj učenika može ostvariti pravo na dobivanje besplatne marende.

-Dužan sam reći da su ove godine kriteriji za dobivanje marende postavljeni jako široko, što znači da bi puno veći broj naših učenika mogao aplicirati i eventualno dobiti besplatnu marendu.

Kriteriji po kojima se prijavljuje za ostvarivanje prava objavljeni su na stranici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš. Potrebno je zadovoljiti jedan kriterij kako bi ostvarili pravo na besplatnu marendu, te za taj kriterij donijeti potrebnu dokumentaciju.

-Molim prije svega roditelje, skrbnike i staratelje, da pogledaju kriterije i natječaj na internetskim stranicama naše škole. Poziv vrijedi za sve jedinice naše škole i područne škole i centralne i područna odjeljenja. Tamo su navedeni kriteriji, navedeno je kako ćete aplicirati, gdje ćete predati papire, na koji način, što morate popuniti.

Prijave za ovaj predmet zaprimat će se svakim radnim danom do 14. kolovoza, ravnatelj Kolombo apelirao je na roditelje, staratelje i skrbnike da se drže zadanih rokova i termina predaje dokumentacije.

-Potrebno je skupiti dokumentaciju i prijaviti se u tajništvu škole od 1. do 14. kolovoza. Molim vas isključivo od 9 do 10 sati ujutro.

Kako zbog nemara ne bi izgubili pravo na besplatnu marendu, ravnatelj je istaknuo da se pažljivo prikupi sva potrebna dokumentacija. Iz škole upozoravaju kako će se razmatrati samo pravovremene prijave s kompletnom dokumentacijom.

-Pozivam roditelje, staratelje i skrbnike da budu jako precizni u sakupljanju papira neophodnih za stjecanje prava na besplatnu marendu jer smo lani imali problema s tim.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background