Ante Galić – predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša

- 12. lipnja 2013.

Uz dva glasa suzdržana za predsjednika Gradskog vijeća Grada Drniša izabran je danas Ante Galić, a za dopredsjednika jednoglasno Ante Pleadin, obojica iz HDZ-a.
Svečano konstituirano Gradsko vijeće u ovom mandatu broji 16 članova. Prvoj sjednici nazočili su svi izabrani vijećnici, te gradonačelnik Drniša Josip Begonja i zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić.
Konstituirajuću sjednicu otvorila je Edita Grubišić, predstojnica Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije. Nakon što je Mandatna komisija verificirala vijećničke mandate, do izbora predsjednika Vijeće je vodio prvi s liste HDZ-a koja je osvojila većinu mandata na svibanjskim lokalnim izborima, vijećnik Ante Galić.
Uslijedila je svečana prisega vijećnika. Novi gradski vijećnici su iz redova HDZ Ante Galić, Ante Pledain, Ivan Mihaljević, Ljerka Kradža Lapić, Petar Abramac, Frane Marin, Jure Ivić , Josip Lucić, Zoran Bitunjac i Zvonimir Skelin. U skladu sa zakonskim odredbama zbog nespojivosti funkcija koje obnašaju i vijećničke dužnosti, mandat gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i ravnateljice Dječjeg vrtića Drniš Niveske Vlaić je u mirovanju, pa umjesto njih u vijeću sjede Bitunjac i Skelin, 11 i 12 s liste HDZ-a.
Dvoje je vijećnika s liste koalicije HNS-a i SDP-a to su Vlatka Duilo i Marin Malenica, s koalicijske liste HSP-a dr. Ante Starčević i DC-a vijećnik je Ivica Rajčić.
HSLS-ov vijećnik je Ivica Kosor, Miro Matijaš vijećnik je nezavisne liste Loza, te Marko Eraković vijećnik s liste HSS –a kao predstavnik srpske nacionalne manjine.
Na prijedlog jedne trećine vijećnika potom je Komisija za izbor i imenovanje predložila za predsjednika Antu Galića, a za dopredsjednika Antu Pleadina.
Uz zahvalu vijećnicima na izboru u kratkom obraćanju novi predsjednik Gradskog vijeća Ante Galić je kazao kako biti predsjednik Gradskog vijeća našeg grada je časna i odgovorna dužnost, kao što je časna i odgovorna dužnost općenito biti gradskim vijećnikom.
– ‘Naša zadaća je raditi na dobrobit našeg grada i naših sugrađana savjesno i odgovoreno, te svojim idejama i sposobnostima učiniti sve u okviru naših ovlasti kako bi Grad Drniš učinili ugodnim i poželjnim za život,te na ponos svih žitelja drniškog kraja’, kazao je u svom prvom obraćanju vijećnicima novi predsjednik Ante Galić.
Ovo je inače jedan od najmlađih saziva Gradskog vijeća u kojem najstariji vijećnik ima 56 godina, a najmlađi 26 godina. U vijeću sjede tek dvije žene.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Drniša

predsjednik Ante Galić, predstojnica Edita Grubišić i tajnica Marija Lovrić

Dopredsjednik Ante Pleadin na konstituirajućoj sjednici

 

Novi saziv Gradskog vijeća Grada Drniša


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background