Ante Galić kandidat Mosta, Domovinskog pokreta i Loze za gradonačelnika Drniša

- 11. travnja 2021.

Danas je  na drniškoj Poljani predstavljena kandidatura Ante Galića za gradonačelnika Drniša.
Predstavljanju su nazočili kandidati koalicije za župana Ivica Ledenko i njegova zamjenica Višnja Gojanović te Ante Kujundžić saborski zastupnik i politički tajnik Mosta.
Ante Galić inače 28 godišnji poduzetnik u poljoprivredi i ugostiteljstvu u svom govoru je naglasio čast i zadovoljstvo što je dobio potporu Mosta čiji je član od samog osnutka te Domovinskog pokreta i Loze Nezavisne liste u svojoj kandidaturi za gradonačelnika Drniša.
– ‘Kao dugogodišnji predsjednik Savjeta mladih grada Drniša detektirao sam ključne probleme mladih i upravo će moj primarni zadatak biti zadržati mlade obitelji na ovim prostorima. U tom cilju u programu smo predvidjeli povećanje potpora za novorođenčad, rješavanje stambenog pitanja te povećanje potpora redovnim studentima. No svakako skrb za starije sugrađane neće izostati, te smo predvidjeli izgradnju doma za starije i potrebite. Poticanje poljoprivrede, agroturizma te malog i srednjeg poduzetništva također su na listi programa i projekta. Jačanje infrastrukture u sportu kao što su sportska dvorana i bazen osim za domicilne sportaše i rekreativce, moglo bi donijeti i mogućnosti organizacije sportskih priprema za sportaše iz drugih krajeva. Prvi korak je izrada projektne dokumentacije. Naš program za Drniš je ostvariv i za njega tražim potporu Vas građana Drniša 16. 5. 2021’ – kazao je Ante Galić.
Ivica Ledenko kandidat koalicije za župana Šibensko kninske županije je pozdravio kandidaturu mladog i poduzetnog Ante Galića.
– ‘Kako su i moji korijeni upravo sa prostora Drniša ovdje se ne osjećam kao gost već naprotiv prilično domaćinski . Drniš je u srcu Šibensko kninske županije i svoj položaj trebao bi puno bolje iskoristiti, projekti poput onih da se premosti kanjon Čikole a potom i zaobilaznica zapeli su u birokracijskim bespućima. Blokiran je i projekt navodnjavanja Petrova Polja, modernizacija željeznice prema Šibeniku odnosno Kninu kojom bi prometovali brzi vlakovi treba odblokirati dati im poticaj, Drniš možemo približiti moru, a more Drnišu. Nevjerojatno je koliko se malo posjetitelja Nacionalnog parka Krka usmjerava prema Drnišu, riječ je o preko milijun posjetitelja godišnje. Prilike su tu i zato je Most i Domovinski pokret odgovorno pristupio ovim izborima, zajedno jer je bitno pokrenuti uspavanu Šibensko kninsku ljepoticu. Od ljepote se ne živi i ne opstaje na ovim prostorima, već se potencijali koriste. Nas ne zanima njihova ”stabilnost” njihovih privilegija sinekura i položaja, nas zanima progres i prosperitet županije za sve! ‘ – istaknuo je Ledenko danas u Drnišu.
Ante Kujundžić politički tajnik Mosta i saborski zastupnik istaknuo je da je Drniš, kao i cijela Šibensko kninska županija klasični primjer političkog funkcioniranja HDZ-a koje je identično principima indijanskog plemena koje zgrabi politički plijen, u ovom slučaju gradski proračun, pa ga međusobno podijeli,
-‘Zbog takvih praksi koje već godinama gledamo, imamo Drniš ovakav kakav je, raseljen, infrastrukturno neopremljen i grad koji će uskoro biti mrtvo tkivo ukoliko ga ne provjetrimo novom energijom, poštenjem, novom vizijom i beskompromisnom borbom za svakog pojedinca u ovom gradu. Provjetravanje ne mogu donijeti oni koji su zrak u ovom gradu učinili ustajalim, već netko nov, a taj netko je kandidat Mosta Ante Galić’, rekao je u svom obraćanju Kujundžić.

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian