Konstituirano Gradsko vijeće Grada Drniša, novi predsjednik Tomislav Dželalija

- 16. lipnja 2021.

Konstituirano je drniško Gradsko vijeće. Za predsjednika je većinom glasova izabran Tomislav Dželalija s Kandidacijske liste HDZ-a, a potpredsjednici su Ante Pleadin iz HDZ-a i Anđelka Tomić iz Nezavisne liste mladih.  Tomislav Dželalija bio je i jedini predloženi kandidat od strane jedne trećine odnosno osam vijećnika a u svom prvom obraćanju rekao je:

 

Omjer snaga u novom sazivu je sljedeći: sedam mandata ima HDZ, po dva mandata imaju Nezavisna lista mladih i koalicija Most/Domovinski pokret/Loza te po jednog HSLS i HNS. To je 13 mandata. No jedan mandat pripada i predstavniku srpske nacionalne manjine a posebni dopunski izbori za predstavnika manjine trebaju biti provedeni u roku od 90 dana od konstituiranja gradskog vijeća. Tada će drniško gradsko vijeće imati 14 vijećnika. I još nije poznato tko će činiti većinu, koju za sada u ovakvom omjeru snaga ima HDZ.

Novi gradski vijećnici položili su jučer i prisegu. Nazočilo je 12 od 13 vijećnika, izostao je Ante Galić, koji se ispričao što nije bio u mogućnosti doći.

Izvješće o provedenim izborima i rezultatima podnio je predsjednik Mandatne komisije vijećnik Petar Abramac, a novi vijećnici su:

 

Prisegu je jučer položio i gradonačelnik Drniša Josip Begonja koji je na koncu konstituirajuće sjednice kazao:

 

Predsjednik gradskog vijeća i potpredsjednici izabrani su većinom glasova jer je jedan vijećnik bio suzdržan a to je Ivica Kosor iz HSLS-a, svoje razloge naveo nam je nakon sjednice:

 

Sjednicu ste imali priliku uživo pratiti u programu Radio Drniša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian