‘Adriatic Canyoning’ donosi daljnji razvoj agroturizma

- 30. siječnja 2018.

Daljnjom izgradnjom turističke infrastrukture Grad Drniš nastavlja sa razvojem agroturizma i to sredstvima Europske unije.
Sa 330 tisuća bespovratnih eura uredit će se i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će se sustav javnih bicikli sa dva terminala i 12 e-bicikli na području Grada Drniša, te urediti i opremiti Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, gdje će se organizirati specijalizirane edukacije za sve one koji se žele baviti bilo kojim vidom ruralnog turizma.
Sve to u okviru projekta ‘Adriatic Canyoning’ financiranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora i to u visini od 85 posto iznosa, dok preostali dio pokrilo je Gradu Drnišu Ministarstvo regionalnog razvoja iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata.
Riječ je o projektu na kojem, osim Grada Drniša, sudjeluju i Široki Brijeg, Općina Grude, Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.
O tome danas u Temi dana govore pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić, stručnjak na projketu Krešimir Grubić i Milena Šijan koordinatorica na projektu koji bi trebao biti gotov do kraja 2019. godine.
Cilj je uređenjem male turističke infrastrukture potaknuti razvoj aktivnog turizma na lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. 

Poslušajte Temu dana: 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background