‘Zubomobil’ posjetio učenike OŠ Drniš

- 27. rujna 2016.

U Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskoj jutros je bio Zubomobil – prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj.

Cilj aktivnosti je provođenje pregleda ali i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila – priopćeno je iz škole.

Pregledano je 85 učenika 3. i 4. razreda. U veseloj atmosferi najmlađe se poticalo na važnost redovite dentalne higijene. Učenici su bili oduševljeni mobilnom ambulantom, diplomom i poklonom koji su dobili nakon uspješnog pregleda.

Prva mobilna dentalna ambulanta krenula je u ponedjeljak, 19. rujna na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Dio je to projekta “Orbit daruje osmijeh”; koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje.

Turneja će trajati sve do prosinca 2016. godine, a u planu je obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian