Započeli radovi na izgradnji prometnice u stambenoj zoni Pazar

- 30. studenoga 2018.

Započeli su radovi na izgradnji prometnice u stambenoj zoni Pazar. Ugovorena vrijednost radova je 937.657  kuna. Ugovoreni izvođač radova je Zadruga Drniški transporti iz Drniša, dok stručni nadzor vrši tvrtka Donat d.o.o. iz Zadra.

Radovi se provode u okviru realizacije projekta “Izgradnja prometnice s infrastrukturom u stambenoj zoni Pazar u Drnišu”, za koji je ostvarena potpora u iznosu od 1.014.410,24 kune iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., Mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Podmjera 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije”, Operacija: 7.2.2. “Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta”.

Prometnica je bitna jer otvara mogućnost pristupa 16 parcela površine od 800 do 850 metara kvadratnih prema parcelacijskom elaboratu kojeg je izradio Grad Drniš.

Očekuje se Gradsko vijeće će na jednoj od svojih idućih sjednica usvojiti program poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, kako bi na Pazaru, na ovoj lokaciji, niknula nova stambena zona.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian