Obilježava se 27. obljetnica osnivanja 142. brigade HV-a

- 30. studenoga 2018.

Polaganjem vijenaca, misom zadušnicom i neformalnim druženjem u organizaciji Udruge 142. brigade Hrvatske vojske u subotu 01. prosinca bit će obilježena 27. obljetnica osnivanja brigade.

Polaganje vijenaca kod Spomen križa poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima pored crkve Gospe od Ružarija u Drnišu najavljeno je za 9 sati i 30 minuta.
Sa početkom u 10 sati u Gospinoj crkvi bit će služena sveta misa zadušnica, a druženje će se potom nastaviti u hotelu ‘Park’.
Iz Udruge pozivaju sve nekadašnje pripadnike 142. brigade i druge građane da se pridruže obilježavanju obljetnice.

Drniška brigada utemeljena je prvog dana prosinca 1991. godine na slobodnom prostoru Zagore, od strane dragovoljaca Domovinskog rata, mobiliziranih obveznika i dijela pripadnika IV. bojne 113. brigade. Kroz njezine postrojbe prošlo je gotovo 7.000 branitelja, stotinu ih je ranjeno, a 36 u Domovinskom ratu poginulo. Više od 2.000 pripadnika brigade nositelji su Spomenice iz 91. godine ili su odlikovani medaljom Oluja.
142. Brigada pohvaljivana je za junaštvo u Domovinskom ratu. Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske od 22. svibnja 2006. godine odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog, ujedno odlikovao je nekoliko istaknutih pripadnika brigade Redom Hrvatskog križa i Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za RH.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background