Započela nova školska godina 2019./2020.

- 9. rujna 2019.

Oko 430 tisuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca danas se vratilo u školske klupe, a pridružilo im se više od 38 tisuća prvašića.

Koliko se učenika upisalo u drnišku centralnu osnovnu školu Antuna Mihanovića  Petropoljskog, kao i u područnim odjeljenjima, kazao nam je ravnatelj škole Saša Kolombo:

 

Koliko je upisanih u Srednju školu Ivana Meštrovića, te kako to izgleda po usmjerenjima, rekla nam je Martina Jerković, vršiteljica dužnosti ravnateljice Srednje škole Ivana Meštrovića:

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Drniša Josip Begonja,  u svoje ime i u ime svojih suradnika uputio je dobre želje i puno uspjeha u radu učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima, vjeroučiteljima i profesorima.

Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe gradonačelnik je  uputio svim prvašićima koji, kako je kazao, okreću novu stranicu u svom životu, završavajući dio djetinjstva u kojem su bili predani uglavnom igri, a od danas kreću prema poljima i izvorima odgoja i obrazovanja, na kojima će usvajati važne spoznaje za svoju budućnost.

“Cijenjeni učitelji, vjeroučitelji, nastavnici i profesori, Vašu ulogu vidim kao jednu od najodgovornijih i najzahtjevnijih. Uvjeren sam kako ćete tu ulogu, unatoč svim teškoćama, nerazumijevanjima i problemima s kojima se često susrećete, odigrati na najvišoj razini, a sve kako bi mladim ljudima, koji su Vam povjereni, omogućili da školu dožive i zapamte kao instituciju u kojoj se uz stjecanje novih znanja, također usvajaju i norme civiliziranog ponašanja i uzajamnog poštovanja.

Skrećem posebnu pozornost učenicima da na putu do škole i natrag imaju mnogo opreza u prometu,zato ovim putem apeliram u svoje ime, ali i u ime svih učenika, nastavnika i roditelja na sve sudionike u prometu za pojačan oprez.

Posebno molim vozače da poštuju prometna pravila u blizini škola i na pješačkim prijelazima, kako bi se izbjegle nesreće. Neka Vam bude sretna i uspješna nova školska godina” – stoji u čestitci drniškog gradonačelnika Josipa Begonje.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian