Zaključeno predstavljanje kandidata na drniškom radiju

- 17. svibnja 2013.

Finiš predizborne kampanje za drniškog gradonačelnika obilježilo je danas sučeljavanje kandidata održano u eteru Radio Drniša. Bilo je to jedino javno zajedničko obraćanje kandidata biračima. U 90 minuta programa ,namjera nam je bila kroz javno sučeljavanje kandidata i odgovore na izravna pitanja građana omogućiti biračima da se informiraju o političkim stavovima i programima kandidata ,o tome kakva nude rješenja problema koji utječu na svakodnevni život Drnišana.

Kandidati u studiju Radio Drniša

A zašto bi baš oni trebali biti na čelu Drniša četvero kandidata Josip Begonja( HDZ), Vlatka Duilo(HNS-liberalni demokrati/SDP),Ivica Kosor (HSLS) i Marinko Bilić (Loza nezavisna lista) objasnili su u uvodnim minutama, a potom su odgovaralina blok pitanja vezano uz investicijska ulaganja i održivi razvoj, gospodarske zone ,kakvu viziju urbanog Drniša imaju, o stambenom zbrinjavanju mladih,što bi napravili sa gradskim zapuštanim objektima, o uređenju velike gradske vijećnice ….
Savki kandidat imao je pravo na četiri replike od jedne minute ,dakako i odgovor onaj na koga se replika odnosila, a što nisu svi i iskoristili.
Kandidati su odgovarali i na nasumce odabrano pitanje Drnišana zabilježena na gradskim ulicama, kao i na pitanja što su ih postaviti slušatelji putem e-mailaizbori@radiodrnis.hr tijekom trajanja sučeljavanja , te na samo jedno postavljeno izravnou eter . Građane je među ostalim zanimalo kako zaposliti mlade i zašto nema investitora, prijevoz učenika, zašto se loše upravlja gradskom imovinom, hoće li drniški pršut imati bolju prezentaciju, hoće li se ponovo uvesti pazarni dan ,uvođenje naplate parkiranja u gradu, kad će Tamburaški orkestar dobiti svoje prostorije, tko će ukloniti predizborne plakate sa autobusnih čekaonica i ostalih javnih objekata do zašto smo depresivan grad. Dio pitanja stigao je izravno za pojedine kandidate.
Kratko odgovarajuči sa ‘DA’ ili ‘PROTIV ‘, na pitanja vezana za Grad Drniš , četvero kandidata za drniškog gradonačelnika jednodušni su bili u ocjeni da mjesto gradonačelnika mora biti profesionalno,a zamjenik je volonter, da se trebaju uvesti sankcije za one koji neopravdano izostaju sa sjednica Gradskog vijeća, da gradonačelnik i vijećnici osobnom imovinom trebaju jamčiti za štetu nanesenu Gradu ,te da treba na ovom području graditi solarne elektrane. Razilaze se oko pitanja smanjenja vijećničkih naknada , proslave Dana grada , objedinjavanja Grada Drniša s tri općine ponovo u jedinstvenu administrativnu cjelinu , te oko piranja treba li Grad Drniš preuzeti upravljanje gradskim autobusnim kolodvorom.
Na kraju sučeljavanje je završeno rukovanjem političkih protivnika ,a naš program nastavljen glazbenim blokom po njihovom izboru u kojem smo čuli Milivoja Copića ,Marka Perkovića Thompsona ,Gibonnia i Vicu Vukova.
Ako smo vam s ovom emisijom , 11 i pol sati besplatnog promidžbenog od 7. svibnja do danas pomogli u vašoj odluci za koga glasovati u nedjelju 19. svibnja svoju smo zadaću ispunili.
Sve vas pozivamo iziđite u nedjelju na izbore i ispunite svoju građansku dužnost i budite uz naš program od 9 do 24 sata. Jedino Radio Drniš donosi vam javljanjima s birališta diljem drniškog kraja ,a nakon zatvaranja birališta, od 19 sati pa sve do 24 sata organiziramo poseban informativni program -” Izbornu noć” . Informacije o rezultatima glasovanja iz drniškog gradskog te povjerenstva općina Ružić,Unešić i Promina,iz Županije,kao prve reakcije iz stranačkih stožera, gdje će već od iza 19 sati biti će naši novinari –reporteri.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background