Zaklada Ana Rukavina u našoj županiji održati će dvije akcije

- 10. travnja 2019.

Zaklada Ana Rukavina održat će u Šibensko kninskoj županiji dvije akcije upisa građana u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U petak, 12. travnja akcija će se održati u Šibeniku, u suradnji s doktoricom Danći Mihovilčević i Hrvatskom ligom protiv raka Šibenik, dok će 16. travnja akcija biti održana u Kninu, u suradnji s Udrugom navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Sinovi Oluje i Gradskim društvom Crvenog križa Knin.

Akcija u Šibeniku održat će se u prostoru Hrvatske lige protiv raka Šibenik od 12 do 14 sati, a u Kninu od 11 do 13 sati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Knin.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za tipizaciju.

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra, upisano 61.527 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 101 oboljelu osobu u Hrvatskoj i inozemstvu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian