Drniški srednjoškolci osvojili drugo mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi

- 10. travnja 2019.

Od 3. do 5. travnja u Osijeku i Đakovu je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, Glasa Koncila te Katehetskog ureda Đakovačko – osječke nadbiskupije održano Državno natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole.

Učenice i učenici srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša: Iva Čupić, Antonija Čulina, Ivan Elez i Mario Pijuk osvojili su 2. mjesto pod mentorstvom profesorice Veronike Kosor.

– ˝Tema ove godine je bila ‘Svjedoci radosne vijesti u Hrvatskom narodu!’. Naime, ta tema je obrađivala svece, blaženike i sluge Božje iz hrvatskog naroda, a kao poseban primjer istaknuo bih svetog Nikolu Tavelića zato što je to naš prvi svetac koji je podrijetlom iz Šibenika.˝ – kazao je učenik 2.a razreda i jedan od natjecatelja Ivan Elez.

Kako i koliko su se učenici pripremali za Vjeronaučnu olimpijadu kazala je učenica 3.a razreda Antonija Čulina. – ˝Intenzivnije pripreme su počele početkom prvog mjeseca. Sastajali smo se svakih tjedan do dva po par sati i vježbali, ali i kući smo dosta sami prolazili skriptu i učili.˝

Primanje za uspješne drniške srednjoškolce i profesoricu Veroniku Kosor danas je organizirao gradonačelnik Josip Begonja. Tom prilikom čestitao je učenicima i njihovoj mentorici na uspjehu, istaknuo je važnost ovog natjecanja gdje su učenici uspješno prezentirali svoj grad i školu te im podijelio prigodne darove.

Najbolji poznavatelji hrvatskih svetaca i blaženika odnosno pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka su ekipa Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške i ekipa Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian