Zagrebački puhački ansambl nastupio u Drnišu

- 30. kolovoza 2016.

Foto: Josip Živković

Sinoćnji nastup Zagrebačkog puhačkog ansambla bio je treći koncert u ovogodišnjem nizu Glazbenih večeri sv. Roka koje u crkvi sv. Roka organiziraju Pučko otvoreno učilište Drniš, Župa Gospe od Ružarija i Gradski pjevački zbor “Neuma”. Ansambl je kvintet kojega čine flautist Dani Bošnjak, oboist Branko Mihanović, klarinetist Danijel Martinović, kornist Bank Harkay te fagotist Žarko Perišić. Ovaj puhački kvintet najesen će proslaviti 25. godišnjicu postojanja, a u svojem dugogodišnjem postojanju zabilježili su gostovanja u mnogim hrvatskim gradovima te u Austriji i Južnoj Americi.
Govoreći o utisku koji je stekao nastupajući u Drnišu flautist Dani Bošnjak je izjavio da je crkva sv. Roka “jedan krasan prostor” te da je “izrazito ugodno iznenađen publikom i brojem ljudi koji su došli na koncert”. Takav komentar svakako je poticaj organizatorima da idućih godina nastave s hvalevrijednim radom organiziranja ovakovih intimnih koncerata u minijaturnom, i kako se pokazuje, lijepom i ugodnom prostoru u crkvi sv. Roka.
Posljednji koncert u nizu Glazbenih večeri sv. Roka na programu je 9. rujna u 20 sati, kada će u Drnišu gostovati sopranistica Arijana Marić Gigliani u pratnji Mije Elezović na klaviru.

Foto: Josip Živković


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian