3. Festival pršuta ovoga vikenda u gradu pršuta

- 31. kolovoza 2016.

Izložba, okrugli stol, turistički obilazak Drniša, nastupi KUD-va, koncerti, degustacije, turnir u basketu ‘Pršuting’, utakmica veterana Hajduka i DOŠK-a, besplatan prijevoz autobusom, sve to organizira se za 3. Međunarodni sajam pršuta koji će se održati u Drnišu ovoga vikenda, u petak 02. i u subotu 03. rujna u dva šatora postavljena na igralištu Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog.

Glavni veliki klimatizirani šator u kojemu će biti izlagači površine je 800 metara četvornih, drugi šator je veličine 500 kvadrata. Za sve posjetitelje osiguran je parking.

Program otvara izložba ‘Povijest drniškog pršuta’ u petak u Drnišu, u Staroj mlinici u 10.30h u organizaciji Gradskog muzeja Drniš. IZLOŽBA

Svečano otvaranje festivala najavljeno je za 11.00 sati, a u 11.45 sati bit će proglašeni ovogodišnji pobjednici kojima će biti uručena priznanja i prigodne nagrade.

Ove je godine prijavljeno 28 izlagača, a među njima su proizvođači pršuta iz Drniša, iz Istre, s Krka i iz Slovenije.

U kulturno-zabavnom programu prvog dana ujutro nastupit će klapa Drniš te Kulturno-umjetničko društvo Miljevci.

S početkom u 13.00 sati u Maloj gradskoj vijećnici bit će održano predavanje ‘Uloga certificiranja za postizanje bolje tržišne pozicije’ Ane Marušić Lisac iz Biotechnicon poduzetničkog centra u Zagrebu.

U 18.30 sati u šatoru na školskom igralištu počinje popodnevni kulturno zabavni program, prvi nastupa KUD ‘Naši korijeni’ iz Kljaka. U 19.30 sati nastupa Etno udruga Petrovo polje, a u 20.00 sati kantautor Ante Skelin.
Prvi dan Međunarodnog sajma pršuta u Drnišu završava velikim koncertom Jasmina Stavrosa koji počinje u 21.00 sat.

Drugi dan Festivala u subotu, 03. rujna počinje od 10.30 sati kad nastupa Gradski puhački orkestar Drniš.

U 11.00 sati je predstava za djecu ‘Festival životinjskog carstva’, a u 12.00 sati će nastupiti i Tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’.
Plesna skupina Step up nastupa od 12.30 sati.

Za 17.30 sati najavljen je nastup KUD-a Sveti Ilija Kljaci, a za 19 sati KUD-a Zvona Zagore iz Mirlović Zagore.

Treći Međunarodni sajam pršuta u Drnišu bit će zatvoren u 20.00 sati nakon čega slijedi nastup benda ‘Oba tri’, te u 21.00 sat koncert Klape Kampanel.

SPORTSKA DOGAĐANJA

K O Š A R K A
I ove će se godine u okviru Festivala pršuta u Drnišu održati turnir u basketu ‘Pršuting’ – u organizaciji Košarkaškog kluba DOŠK.
Glavna nagrada je pršut i tisuću kuna.
Drugo mjesto predviđa nagradu od 600 kuna a treće 400 kuna.
Najbolji igrač turnira kao nagradu dobit će pancetu.
Sudjelovanje ekipa je besplatno.
Prijave se vrše na mail adresu kkdosk@yahoo.com
Pokrovitelj turnira je Grad Drniš, a sponzor pršutana Bel Cro Miljevci.
Turnir će se odigrati na Podvornici u subotu 03. rujna sa početkom u 17.30 sati.

N O G O M E T
NK DOŠK i Društvo prijatelja Hajduka Drniš pod pokroviteljstvom Grada Drniša organiziraju revijalnu prijateljsku utakmicu između veterana NK DOŠK-a i HNK Hajduka
Povod samoj utakmici je puštanje u rad reflektora koji su postavljeni na Podvornici u svrhu poboljšanja uvjeta za trening omladinskog i seniorskog pogona NK DOŠK-a.
Iz DOŠK-a pozivaju sve ljubitelje nogometa da dođu na Podvornicu i pozdrave vedete Hajduka među kojima su Buljan, Džoni, Cukrov, Šurjak, Pralija i drugi te drniške veterane koji su obilježili povijest NK DOŠK.
Utakmica će se odigrati u subotu 03.09. u 19.00 sati na Podvornici!

BESPLATAN PRIJEVOZ
Grad Drniš osigurao je besplatan prijevoz iz Splita za sve koji su zainteresirani za dolazak na “3. Međunarodni festival pršuta – Drniš 2016.” koji se održava 2. i 3. rujna (petak i subotu).
Autobus Prometa d.o.o. Split polazi u petak, 2. rujna 2016. sa Sukoišanske u 9,00 sati za Drniš, a povratak iz Drniša predviđen je istog dana u 14,00 sati sa Autobusnog kolodvora u Drnišu.

TURISTIČKA TURA
Povodom 3. Međunarodnog festivala pršuta Turistička zajednica Grada Drniša organizira besplatnu vođenu turu gradom za sve posjetitelje festivala i građane Drniša.
Tura započinje u subotu 03. rujna 2016. god. u 10.00 sati, okupljanjem u drniškom perivoju ispred Meštrovićeva ‘Vrela života’. U obilazak gradskih znamenitosti sve zainteresirane povesti će turistički vodič Josipa Petrina.
– ‘Ukoliko ste po prvi put u Drnišu ovo je prilika da ga pobliže upoznate i doživite, a svima Vama koji u njemu često boravite ili živite da iskoračite iz svakodnevice i iznova otkrijete svoj grad’, stoji u pozivu iz Turističke zajednice Grada Drniša.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian