ZAGORA u 2017.

- 31. prosinca 2017.

Kraj godine Općina Unešić dočekala je i više nego zadovoljno s onim što su odradili u 2017. godini. Značajna sredstva dobili su od Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva, a uz vlastita ulaganja taj iznos je premašio milijun kuna s kojima su uspjeli asfaltirati preko 5 kilometara nerazvrstanih cesta.
– ‘To mnogo znači za ljude koji su dobili asfalt jer sada mogu na jedan kulturan i civiliziran način doći do svojih kuća’. – kazao nam je načelnik općine Živko Bulat.
Pristup selima i zaseocima olakšan je gostima i prijateljima lokalnog stanovništva, hitnoj službi, pošti i ostalim državnim službama koje izlaze na teren. Neizostavne su i geronto domaćice koje obilaze stare i nemoćne na prostoru općine Unešić, tako da je ovim ulaganjima svima omogućen lakši dolazak u zaseoke kod starijih osoba. Važno je napomenuti kako je cijela općina pod LED rasvjetom, što će smanjiti troškove, a nabavljeno je i komunalno vozilo te sada kroz vlastiti pogon odvoze smeće s područja općine Unešić.

Proračun općine za 2018. godinu načelnik Bulat nazvao je socijalnim, a dodao je da su takvi bili i svi dosadašnji proračuni. –Nastavit ćemo i dalje izdvajati značajna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Učenicima srednje škole financiramo karte u visini od 25%, a ostalih 75% financira Ministarstvo obrazovanja. – kazao je načelnik Bulat.
Općina plaća i autobusnu liniju za sve srednjoškolce koji se obrazuju u Šibeniku, a pomažu i one koji koriste vlak kao prijevozno sredstvo. To su značajna sredstva i radi se otprilike o 300 000 kuna, a uz sufinanciranje autobusnih linije iz Planjana preko Čvrljeva za Split, te iz Visoke preko Divojevića za Split taj iznos premašuje 500 000 kuna. U budućnosti bi se trebao realizirati projekt koji pripremaju u suradnji sa Ministarstvom prometa i veza, a to je povezivanje svih općina bivše općine Drniš sa gradom Drnišom.

-‘Trenutno smo u izradi studije koja će pokazati sve naše potrebe, manjkavosti i slabosti, koje će nam pomoći pri smanjivanju izdvajanja iz općine.
U 2018. godini očekuju nastavak dobre komunikacije s Ministarstvom regionalnog razvoja i Ministarstvom graditeljstva, a očekuju i povlačenje sredstava iz fonda zaštite okoliša, što im je polazilo za rukom i proteklih godina kada su dobili oko 5 milijuna kuna’.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Sljedeća objava

a


Prethodna objava

PETROPOLJSKA 2017.


Thumbnail

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background