Za Vatrogasni dom u Drnišu 230 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju

- 23. svibnja 2018.

Nakon što je jučer u Drnišu gradonačelnik Drniša Josip Begonja sa ministricom Regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor za projekt ‘Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’, vrijedan oko 5,5 milijuna kuna, novi ugovor gradonačelnik Begonja i ministrica Žalac jutros su potpisali u Zagrebu.
Gradu Drnišu odobrena su sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma iz Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova tzv. ESI fondova.

Projektna dokumentacija za Vatrogasni dom treba biti gotova u roku 18 mjeseci a gradonačelnik se nada da se sam objekt biti završen u ovom mandatu:
– ‘Procijenjena vrijednost investicije izrade projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu je 278.125,00 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će investiciju sa 230.000,00 kuna.
Ovim korakom doći ćemo od idejnog projekta do građevinske dozvole, što uključuje i glavni i izvedbeni projekt i vjerujem da ćemo tako moći i aplicirati za samu gradnju. Dom će biti u industrijskoj zoni u Drnišu, u njemu će niti smješteni i JVP i DVD a i još neke službe, parcela je već pripremljena, i ja vjerujem da će u ovom mom mandatu Vatrogasni dom biti sagrađen’ – kazao je gradonačelnik Begonja.

Temeljem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata, Grad Drniš je dostavio dva zahtjeva za dodjelu sredstava: Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Doma umirovljenika u Drnišu i Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu.

U ovoj prvoj fazi dodjele sredstava od ukupnog indikativnog iznosa sredstava planiranog za Šibensko-kninsku županiju u visini od 3.700.000,00 kuna odobreno je samo 1.300.000,00 kuna za sufinanciranje projekata u Šibensko-kninskoj županiji za šest od devet projekata sa Liste prvenstva koju je donijelo Partnersko vijeće Šibensko kninske županije. Među odobrenim projektima je izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu, a kriterij je bila prihvatljivost investicije u ovom programskom razdoblju.
Dok je izrada projektne dokumentacije za Starački dom – na svojevrsnom čekanju.

Cilj Programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja RH pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne projekte koji su temeljeni na strateškim razvojnim dokumentima.

Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković danas je s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijelom Žalac, potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za Uređenje šetnice i vidikovaca Turina” čija je vrijednost 200.000,00


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background