Veliki snijeg što pada u Drnišu paralizirao promet, u školama nema nastave

- 26. siječnja 2011.

Prvi ovogodišnji veći snijeg nespremno su dočekale zimske službe.

Otežano prometovanje je na svim državnim i županijskim cestama na širem drniškom području, kao i na lokalnim cestama i gradskim ulicama. Zbog problema sa snijegom dogodilo se više prometnih nezgoda, dio autobusni linija je u prekidu a školska nastava obustavljena je u svim školama našeg područja.

Školske nastave danas nema u osnovnoj školi u Drnišu niti u područnim odjeljenjima. Autobusi koji prevoze đake uopće nisu prometovali. U osnovnoj školi u Unešiću također je obustavljena školska nastava tek jedan školski autobus upio je doći do škole. Hoće li biti nastave sutra ovisit će o stanju na cestama budući da u obje naše osnovne škole najveći dio učenika su putnici. Tijekom dana učenici će biti obaviješteni. Nastave nema ujedno i u srednjoj školi, a sve informacije možete pronaći na Internet stranicama Srednje škole Ivana Meštrovića.

Ceste na drniškom području uglavnom su slabo prohodne. Cestari čiste važnije državne i županijske ceste, koje se nakon što prođe ralica posipaju pijeskom i solju. Četiri su ralice u pogonu, jedna je na prominskom području, jedna na petropoljskom, jedna u Zagori a jedna u Drnišu. Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija jutros je od drniške nadcestarije zatražio da se nakon čišćenja gradskih ulica očiste i nerazvrstane ceste prema drniškim naseljima, sukladno ugovoru kojeg je Grad Drniš potpisao s Upravom za ceste o čišćenju snijega s prometnica.

Gradonačelnik je razgovarao i sa Antom Malenicom iz Hrvatskih cesta u Šibeniku koji su obećali na drniško područje uputiti još jednu ralicu. Ujedno je dogovoreno u suradnji sa drniškim komunalnim poduzećem da će djelatnici Rada započeti sa čišćenjem snijega po nogostupima kao i prilaze gradskoj tržnici.

Iz Policijske postaja Drniš doznajemo da se dogodilo nekoliko prometnih nezgoda, već dio njih odnosio se na pokliznuća bez materijalne štete. Nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Siveriću i Kričkama gdje je očevid okončan i očekuje se policijsko izvješće. Prometna nesreća se dogodila i na Kevićevoj strani, gdje su se sudarili kamion i kombi te blokirali promet prema Miljevcima i drniškoj industrijskoj zoni. Kako su nas iz Policije izvijestili vozila se ne mogu pomaknuti dok ne dođe bager, pa se preporuča vozačima da koriste obilazne ceste iz pravca Miljevaca ali iiz Drniša. Policija ujedno s patrolnim vozilom kroz grad upozorava vozače na stanje na cestama. Nužna je zimska oprema.

Što se tiče javnog prijevoza jutros iz Šibenikanije stigao niti jedan autobus na drniški kolodvor, pa je jutros prema Kninu vozio samo vlak. Iz pravca Splita autobus linijski promet se odvija sa zakašnjenjem. Jedini autobus što prometuje premaZagrebu jutros je redovito krenuo iz Drniša ali ne preko Oklaja već preko Kosova.

U Elektri doznajemo kako zasad nema problema u opskrbi električnom energijom, a radovi koji su u Drnišu bili najavljeni za danas su odgođeni.

Trenutno u samom gradu ima dvadesetak centimetara snijega.

snig-26-01-2011-096

Više slika donosimo u našoj galeriji


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian