Veliki broj nezaposlenih na drniškoj burzi rada su mladi ljudi

- 20. svibnja 2011.

Na Zavodu za zapošljavanju u ispostavi Drniš posao čeka 249 osoba mlađih od 29 godina. Od ukupnog broja nezaposlenih osoba kojih je na drniškom Zavodu 680, čak 36,6 posto su mladi Drnišani.  Udio mladih u broju nezaposlenih u Drnišu veći je nego na razini Šibensko kninske županije,

– “Veliki je to i zabrinjavajući broj”, kazao je za Žute minute Radio Drniša pročelnik područne službe Zavoda za zapošljavanje Luka Petrina, pohvaljujući međutim Grad Drniš koji je od svih jedinica lokalnih samouprava sa području Šibensko kninske županije najbolje iskoristio Vladinu mjeru poticanja zapošljavanja mladih u okviru koje je na rok od godinu dana zaposleno 14 osoba mlađih od 26 godina a sveukupno je sa ispostave drniškog Zavoda zaposleno 16 mladih. Dvanaest je primio Grad Drniš, dvoje Dječji vrtić Drniš te dvoje Općina Promina.

Što se tiče kvalifikacijske strukture nezaposlenih mladih, njih osam ima završenu samo osnovnu školu. Sa srednjom stručnom spremom u trogodišnjem trajanju je 125 nezaposlenih mladih, sa četverogodišnjom srednjom školom 75 osoba. Višu stručnu spremu ima 13 mladih a 16 ih je na birou sa završenim fakultetima odnosno sa visokom stručnom spremom.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian