VELIKA POTRAGA – za Antonijom tragaju GSS-ovci, vatrogasci, planinari, građani …

- 18. lipnja 2011.

Potraga za maloljetnom Antonijom Bilić iz Kričaka ušla je u 12. dan.

Kao što je i najavljeno, GSS-ovci su se jutros masovno uključili u potragu, zajedno s civilima.

Kako nam je kazao Anton Vukičević, pročelnik GSS-a stanice Šibenik, veliko područje od Drniša prema Splitu pretražuje 85 pripadnika GSS-a iz cijele Hrvatske sa devet pasa tragača. – Pretraživanje je fokusirano na područje Petrovog Polja na relaciji Drniš – Gradac, Gradac – Miočić – Biočić, ali i put Vrlike te stranu od Drniša prema Oklaju kao i dio oko kuće nestale osobe, kazao je Vukičević.

Građani su se slabo međutim slabo odazvali jučerašnjem javnom pozivu da se uključe u pomoć. Osim pripadnika DVD-a Drniš, vatrogasaca iz javne vatrogasne postrojbe te planinara iz Planinarskog društva Promina akciji se odazvalo svega tridesetak civila. Ipak najveća je to potraga za nestalom osobom u povijesti Hrvatske.

Potporu su pružili i gradonačelnik Drniša Ante Dželalija i pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević.

Okupljanje je bilo jutros od 7 sati na Željezničkom kolodvoru od kuda su ekipe besplatnim autobusima koje je organizirao Grad Drniš prevezene do područja koje je svaka od grupa dobila u zadatak da pomno pregleda. Grupu čini pet osoba.

GSS-ovci u potrazi koriste i termo kamere, kako bi bili posve sigurni da su provjerili i ono što golim okom ne vide. Pretraga će potrajati veći dio današnje subote.

Iako je policija angažirala sve svoje snage, novih je informacija o misterioznom nestanku drniške maturantice vrlo malo.

Zamjenik načelnika krim policije PP Drniš Šime Brakus sve tragače upozorio je da se traži svaki trag, ne samo nestala Antonia već i osobne stvari poput odjeće ili mobitela. Tragači su upozoreni i da ukoliko što pronađu ništa ne diraju već obavijeste vođu svoje grupe koji će pozvati specijalce.

pretraga_1

pretraga_2

pretraga_3

pretraga_4

pretraga_5

pretraga_6


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background