Veleposlanici Skandinavskih zemalja posjetili petropoljski kraj

- 13. listopada 2010.

Petropoljski kraj jutros su posjetila tri veleposlanika koji djeluju u Republici Hrvatskoj i to veleposlanik Kraljevine Norveške Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Danske Eric Bo Weber, te veleposlanik Švedske Fredrik Vahlquist. Visoka delegacija posjetila je Crkvicu Presvetog Otkupitelja u Otavicama poznatiju kao Mauzolej Ivana Meštrovića te i Crkvu Marijina Porođenja u Gradcu u kojoj su posjetili i muzej smješten u kripti crkve.

U pratnji ravnatelja Muzeja Ivana Meštrovića Andre Krstulovića Opare razgledali su Mauzolej ali i brojne arheološke nalaze koji se nalaze u muzeju u Gradcu. U Otavicama su ih dočekali i članovi Kulturno umjetničkog društva Petrovo polje, te i načelnik Općine Ružić Josip Sučić.

Ravnatelj Opara ovom prigodom je naglasio dobru suradnju sa lokalnom vlašću, zahvaljujući kojoj se intenzivno radi na revitalizaciji i popularizaciji Meštrovićeve ostavštine u Otavicama. Privlačenje pozornosti i posjete stranih diplomata očekuje dovesti će i do značajnijeg broja gostiju sa tih područja. Krstulović je još jednom istaknuo važnost otvaranja recepcije i suvenirnice podno Mauzoleja prošle godine. Naime, ovoga ljeta bilježi se čak pet puta veći broj turista, a za Mauzolej je prodano preko 2 tisuće ulaznica, dok je dio gostiju dobio i gratis ulaznice, kazao nam je Opara.

Gostima su uručeni i prigodni pokloni, knjiga “100 djela Ivana Meštrovića”, rukotvorine Etno udruge Petrovo polje te Petropoljsko vino.

veleposlanici_radio_1

veleposlanici_radio_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian