Većinom glasova usvojen Proračun Općine Ružić 2013. godinu

- 18. prosinca 2012.

Općinsko vijeće Općine Ružić većinom glasova usvojilo je Proračun za 2013. godinu. Pet je vijećnika bilo protiv a šest za.
Proračun Općine Ružić za sljedeću godinu planiran je u iznosu od 4 milijuna 191 tisuću i 250 kuna.
Izvorni prihodu su oko 2 milijuna i 100 tisuća kuna. 395 tisuća kuna iznosi preneseni višak iz ove godine, a ostatak prihoda predstavljaju planirane kapitalne i tekuće potpore općeg proračuna.
Na rashodovnoj strani, uz tekuće rashode, planirano je asfaltiranje nerazvrstanih cesta u iznosu od 381 tisuću kuna. Za predškolski odgoj uključujući i sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića planirana je stavka od 438 tisuća kuna, plus 80 tisuća kuna za izradu glavnog projekta vrtića.
Uz vrtić, predviđeno je sufinanciranje obnove više objekata od šireg društvenog značaja. Za uređenje Doma kulture u Gradcu 120 tisuća kuna, za nastavak sanacije škole i antimalarične stanice u Otavicama 130 tisuća kuna, 85 tisuća za sanaciju zgrade škole na Drvenjaku u Mirlović polju, 110 tisuća kuna za obnovu vatrogasnog doma u Kljacima.

Osim škole u Mirlović Polju svi navedeni projekti su nominirani prema Ministarstvu regionalnog razvoja, Ministarstvu kulture i Europskoj investicijskoj banci pa sredstva predviđena općinskim proračunom predstavljaju tek manji dio sveukupne planirane investicije.
U proračunu za 2013. godinu predviđena su i sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca u iznosu od 75 tisuća kuna te potpore školskoj djeci i studentima u iznosu od 160 tisuća kuna.
Sredstva za potporu novosklopljenim brakovima predviđaju se u iznosu od 20 tisuća kuna, novorođenčadi 70 tisuća, ogrijeva 55 tisuća, te pomoći starijim osobama u iznosu od 20 tisuća kuna. Rezervirana su i sredstva za potpore obiteljima po zahtjevima i humanitarno djelovanje.

Općina Ružić iz proračuna u 2013. godini a koji je težak 4 milijuna 191 tisuću i 250 kuna
dio sredstava predvidjela je za izgradnju sportskih objekata i objekata za rekreaciju, te za pomoć rada sportskih udruga – ukupno 230 tisuća kuna.
55.000 kuna bit će raspoređeno za ostale udruge.
Sto tisuća kuna predviđeno je za donaciju DVD Ružić, a 25 tisuća kuna za Javnu vatrogasnu postrojbu Drniš.
Rad vjerskih zajednica petropoljska općina pomoći će iz svoje blagajne sa 40 tisuća kuna, sa 50 tisuća sufinacirat će izgradnju crkve u Čavoglavama, a sa 30 tisuća uređenje puta do crkve Svete Kate u Gornjem Gradcu.
50 tisuća kuna petropoljci planiraju u narednoj godini izdvojiti za uređenje izvorišta pitke vode, a 70 tisuća kuna za dovršenje spomen obilježja u Ružiću.
100 tisuća kuna predviđeno je za izradu planske i projektne dokumentacije za gospodarsku zonu.
U svibnju 2013. godine su i lokalni izbori, pa je za tu stavku u proračunu Općine Ružić osigurano 170 tisuća kuna.

proračun Općina Ruzic


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian