‘Večeri pasionske baštine’ – večeras izložba fra Damira, sutra korizmeni program u Siveriću

- 31. ožujka 2017.

I ove godine tradicionalne 16. Večeri pasionske baštine u Drniš su donijele bogat umjetnički i duhovni program glazbenog, dramskog, filmskog i likovnog stvaralaštva, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš.

Najvažnija drniška kulturna manifestacija započela je prošle subote 25. ožujka – Hvarsko pučko kazalište predstavilo nam se predstavom koja je stara više od pet stoljeća.

Drniška publika imala je priliku pogledati i pasionsku baštinu imotske krajine te uživati u korizmenim pjesmama u izvedbi zbora ‘Bijaćka vila’ iz Kaštela i Gradskog pjevačkog zbora Neuma iz Drniša.

Večeras se program nastavlja izložbom slika drniškog župnika fra Damira Ćikare.

Crtanjem se bavi, reći će, otkad je prvi put uzeo olovku u ruku dok redovitim radom bavi se od 2011. godine kada zajedno sa skupinom autora organizira izložbu ‘O biči preljuti’ u Šibeniku. Od tada je sudjelovao na više skupnih izložbi u Šibeniku i inozemstvu.
Najavljujući večerašnju izložbu fra Damir je za Radio Drniš kazao:
{play}images/audio2/fra_damir.mp3{/play}

Stigli smo na pola puta ovogodišnjeg programa ‘Večeri pasionske baštine’ koje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Drniša, Javne ustanove Nacionalni park Krka i HDS ZAMP-a, organizira Pučko otvoreno učilište Drniš – ravnatelj Davor Čupić:
{play}images/audio2/Davor_pasionske.mp3{/play}

Ravnatelj Čupić najavit će nam događaje za večeras i sutra:
{play}images/audio2/davor_pasionske2.mp3{/play}

Opširnije o sutrašnjem programu župa Neretvanskog dekanata koji će se održati u Siveriću koordinator programa Marko Marušić:
{play}images/audio2/marušić_.mp3{/play}

Foto: Šibenska biskupija 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian