Večeras prva od tri “Glazbene večeri u crkvi svetog Roka”

- 18. kolovoza 2017.

Povodom blagdana svetog Roka, večeras prvi od tri koncerta u sklopu manifestacije “Glazbene večeri u crkvi svetog Roka”. Već treću godinu za redom zvuci različitih glazbala, ali i glasovi naših pjevača odjekuju zidovima male crkvice iz 18. stoljeća. Organizatori nastupa su Pučko otvoreno učilište Drniš, Gradski pjevački zbor Neuma i  Župa Gospe od Ružarija.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Drniš Davor Čupić osvrnuo se na osnivanje ove manifestacije i kazao sljedeće -Prije tri godine profesorica Jelena Prpa i tadašnji župnik fra Petar Klarić smo razmišljali kako oživjeti našu zavjetnu crkvu svetog Roka. Tako smo došli na ideju da bi bilo dobro napraviti manifestaciju “Glazbene večeri u crkvi svetog Roka”, po uzoru na takve manifestacije u drugim gradovima poput “Glazbenih večeri svetog Donata” i slično. Prve večeri bile su prije samog blagdana svetog Roka, pa smo po njihovu završetku zaključili da bi zbog previše zagušenog programa bilo bolje da ih premjestimo u raspored nakon proslave dana grada i tako obogatimo program drniškog kulturnog ljeta koji tada obično jenjava do Međunarodnog festivala pršuta koji se odvija početkom rujna. – kazao nam je ravnatelj Čupić.

Prve koje će nastupiti na ovogodišnjim glazbenim večerima su sopranistica Tea Slavica i pijanistica Ana Lucić. -Večeras u 20 sati nastupaju fantastična pjevačica i izvrsna pijanistica. Zato sve pozivam da ne propuste ovaj koncert i dođu večeras na koncert u crkvu svetog Roka. – dodao je ravnatelj Čupić


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian